Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Μια μέρα με το παιδί μου στο βιβλιοπωλείο

Image may contain: text
Η παγκόσμια Ημέρα Take Your Child to a Bookstore Day είναι η μέρα που οι μεγάλοι συνοδεύουν τα παιδιά τους σε ένα βιβλιοπωλείο. Ξεκίνησε στην Αμερική από μια ιδέα της συγγραφέως Jenny Milchman με σκοπό να ενισχυθεί η φιλαναγνωσία στα μικρά παιδιά και να υποστηριχτούν τα μικρά ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία. Σύντομα η ιδέα διαδόθηκε σε όλον τον κόσμο και σήμερα συμμετέχουν πάνω από 700 βιβλιοπωλεία τα οποία τη μέρα αυτή προσκαλούν τα παιδιά στο χώρο τους όπου τους περιμένουν εκδηλώσεις γύρω από το βιβλίο, αναγνώσεις, δραστηριότητες και προσφορές. Στην Ελλάδα ξεκίνησε να γιορτάζεται η μέρα αυτή από ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και τη Ναύπακτο, ενώ συμμετέχει και το βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΑ στο Βόλο.

Όπως λέει και η εμπνεύστρια του θεσμού, είναι χρέος μας να προσφέρουμε στα παιδιά μας τη μοναδική απόλαυση και τα οφέλη μιας βόλτας μαζί τους στο βιβλιοπωλείο. Τα βιβλιοπωλεία είναι τα κατεξοχήν μέρη όπου θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα συγγραφέα, μια ιστορία, μια ζωή, να συνομιλήσουν με τα βιβλία και τον κόσμο τους. Πάρτε τα παιδιά σας στο βιβλιοπωλείο. Δείτε το πρόσωπό τους να λάμπει καθώς τους προσφέρετε δωρεάν πρόσβαση όχι απλώς σε ένα καινούριο βιβλίο, αλλά στο αύριο.

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου το βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΑ, συμμετέχοντας στο εορτασμό «Μια Μέρα με το Παιδί μου στο Βιβλιοπωλείο», περιμένει τα παιδιά με εκπτώσεις στα παιδικά βιβλία, ενώ στις 12:30 στο πατάρι θα γίνει προβολή παιδικής ταινίας με ζεστό ποπ κορν για όλα τα παιδιά!

http://chartabooks.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου