Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Γιάννης Χαρούλης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου -«Μαγγανείες» (Νέος δίσκος)

Ο Γιάννης Χαρούλης αναμφισβήτητα είναι ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού από το 2000 και ύστερα. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα μεγάλο κενό σε άντρες ερμηνευτές. Παράλληλα, ως μουσικός είναι ένας εν δυνάμει δημιουργός και πιθανότατα στο μέλλον να δούμε πιο έντονα και αυτό το «πρόσωπο» του.
Αυθεντικός και «καθαρός» πάνω στη σκηνή παρότι δεν έχει μεγάλο προσωπικό ρεπερτόριο επιλέγει έξυπνα τα τραγούδια που θα παίξει από μια μεγάλη γκάμα γνωστών αλλά και λιγότερο διαδεδομένων ή ξεχασμένων τραγουδιών. Ο κόσμος έχει δικαιώσει τις επιλογές του και αυτό φαίνεται στις ζωντανές εμφανίσεις τόσο με το πλήθος του όσο και με τις εκδηλώσεις αγάπης προς το πρόσωπό του. Άλλωστε η σχέση καλλιτέχνη-κοινού πάντα ήταν αμφίδρομη. Και εκείνος από τη μεριά του δουλεύει σκληρά για το αποτέλεσμα και σέβεται τον ακροατή του.  Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έχει αποκτήσει πλέον το δικό του κοινό, το οποίο κατά ένα μεγάλο ποσοστό ακούει Σωκράτη Μάλαμα και Θανάση Παπακωνσταντίνου αλλά όχι μόνο.
Οι συνεργασίες του επί σκηνής μετρημένες και προσεκτικές με σημαντικότερη μέχρι σήμερα αυτή με τον Σταύρο Ξαρχάκο όπου έφερε εις πέρας ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο. Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και απέδειξε –μαζί με την Μποφίλιου- ότι κακώς οι μεγάλοι συνθέτες δεν εμπιστεύονται και δεν ψάχνουν νέους ερμηνευτές.

Η αφορμή για να γραφτούν όλα τα παραπάνω ως ένα είδος προλόγου είναι η κυκλοφορία του νέου του δίσκου με τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου ύστερα από πολλές αναβολές και ανεπίσημες ανακοινώσεις... Μπορεί να άργησε πολύ, αλλά το αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά μάλλον τον δικαιώνει. Και αυτό κάποιος που τον παρακολουθεί το ξέρει εδώ και καιρό, μιας και υπάρχουν στο διαδίκτυο αρκετά από τα κομμάτια του δίσκου από τις ζωντανές του εμφανίσεις.
Ο τίτλος του δίσκου είναι Μαγγανείες και κυκλοφορεί ήδη στα δισκοπωλεία της Αθήνας από χθες. Από βδομάδα θα βρίσκεται και στα δισκοπωλεία της επαρχίας. Μέχρι στιγμής μπορείτε να τον παραγγείλετε και μέσω διαδικτύου από το e-shop του δισκοπωλείου «Νίκος Ξυλούρης» στην τιμή των 9,5 ευρώ.

Τα περιεχόμενα του δίσκου είναι:
1. Αγιοι (μουσική Μανώλης Πάππος)
2. Ανεμόσκαλα (στίχοι Ξενοφών Γκαναδάκης)
3. Οδοιπόροι
4. Πλύστρα του ουρανού
5. Το σκουλαρίκι
6. Μια μάνα που 'χε ένα γιο (στίχοι παραδοσιακοί)
7. Μαγγανείες
8. Η ουρά του αλόγου
9. Ο ακίνητος
10.Τότε και 'γω
11.Πρώτη 'ανοιξη
12.Ραμόν

http://www.musicpaper.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1847&catid=2&Itemid=36

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου