"Είναι μια από τις χειρότερες κρίσεις σήμερα στον κόσμο", δήλωσε ο Μαρκ Μπαρτολίνι, διευθυντής του Γραφείου Αρωγής σε Καταστροφές του Εξωτερικού της USAID ( Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης).
Ο Μπαρτολίνι και ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον, ανώτατος αξιωματούχος στο Γραφείο Πληθυσμού, Προσφύγων και Μετανάστευσης του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωσαν χθες διαδικτυακά τους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τους δυο αξιωματούχους, στα 2,5 εκατομμύρια περιλαμβάνονται 1,2 εκ. εκτοπισμένοι.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει αποστείλει βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα αξίας άνω των 82 εκατομμυρίων δολαρίων για περίπου 780.000 ανθρώπους. Το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας αυτής έχει αποσταλεί μέσω των υπηρεσιών του ΟΗΕ και οργανώσεων αρωγής. Βοήθεια χορηγείται επίσης και στους πρόσφυγες στην Τουρκία, το Λίβανο και την Ιορδανία.
Σύμφωνα με τους δυο αμερικανούς αξιωματούχους το σύστημα διανομής της βοήθειας και τα μέλη των υπηρεσιών αρωγής δέχονται συχνά επιθέσεις, αλλά δε διευκρίνισαν από ποιούς.
Βοήθεια χορηγείται και στο Χαλέπι, εμπορική πρωτεύουσα της Συρίας, όπου παρασκευάζεται το μεγαλύτερο ποσοστό φαρμάκων της χώρας. Είναι ωστόσο μια από τις περιοχές στις οποίες σημειώνονται οι σφοδρότερες συγκρούσεις.
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον Μπαρτολίνι, υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε πολύ κοινά φάρμακα, όπως παυσίπονα, αντιβιοτικά και εμβόλια.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/08/blog-post_5563.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου