Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Νέο «ραντεβού» στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Μαζική είναι η συμμετοχή των «Αγανακτισμένων» πολιτών που συγκεντρώθηκαν από τις έξι το απόγευμα στο Σύνταγμα για έκτη συνεχή ημέρα.

Μία ημέρα μετά την χθεσινή μεγάλη σε όγκο κινητοποίηση, οι πολίτες έδωσαν «ραντεβού» και σήμερα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της χώρας.

Κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας, στο ύψος της Βουλής.

«Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο Σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας», αναφέρεται στο πρώτο ψήφισμα των συγκεντρωμένων.


Οι πολίτες που συγκεντρώνονται κάθε ημέρα στο Σύνταγμα προχώρησαν σε αυτοοργάνωση. Συγκρότησαν ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης, ιατρείο, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Στη διάρκεια της νύχτας, στην πλατεία Συντάγματος διανυκτέρευσαν περίπου 400 άτομα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες τα μέλη του κινήματος θα βρεθούν σε γειτονιές της Αθήνας για να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν περισσότερους πολίτες. Η χθεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ήταν η μεγαλύτερη σε όγκο από την έναρξη της διαμαρτυρίας.

Νέα πανευρωπαϊκή συγκέντρωση, αντίστοιχη με τη χθεσινή, έχει προαναγγελθεί για την επόμενη Κυριακή στις έξι το απόγευμα.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4633335

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου