Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Μέρες Κινηματογράφου 2011


Προβολές ακυκλοφόρητων ταινιών και μουσικών ντοκιμαντέρ, masterclasses και στρογγυλά τραπέζια, βραβεύσεις ζωντανών θρύλων του ελληνικού σινεμά. H Ακαδημία Τέχνης του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ακμή διοργανώνει, σε συνεργασία με το «α», και για έκτη συνεχή χρονιά, ένα τετραήμερο (30/5-2/6) αφιερωμένο στην 7η Τέχνη. Back to cine-school, λοιπόν… 

 
Εδώ και έξι χρόνια το ΙΕΚ Ακμή, ένας από τους ελάχιστους μορφωτικούς φορείς που ασχολείται σοβαρά με την κινηματογραφική παιδεία στη χώρα μας, διοργανώνει στο τέλος της σεζόν τις Μέρες Κινηματογράφου, ένα μίνι φεστιβάλ με πολλαπλούς στόχους. Από τη μία, θέλει να φέρει Έλληνες καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου σε επαφή με τους σπουδαστές του στα τμήματα σκηνοθεσίας, εικονοληψίας, μοντάζ, υποκριτικής, ενδυματολογίας-σκηνογραφίας, παραγωγής και σεναριογραφίας, μεταδίδοντας τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους. Από την άλλη, να τιμήσει προσωπικότητες της 7ης Τέχνης που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία του ελληνικού σινεμά, να κοιτάξει προς το μέλλον της εγχώριας κινηματογραφίας και να ανοίξει διάπλατα τις ακαδημαϊκές πόρτες του σε φιλομαθείς κινηματογραφόφιλους που διψούν για ουσιαστικές σινε-γνώσεις. Από τη Δευτέρα 30/5 μέχρι την Πέμπτη 2/6 στο αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» του ΙΕΚ Ακμή (Κοδριγκτώνος 16) και στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101), λοιπόν, οι φετινές Μέρες Κινηματογράφου 2011 έχουν ετοιμάσει ένα περιεκτικό πρόγραμμα γεμάτο ευχάριστες εκπλήξεις, σημαντικές βραβεύσεις, αποκλειστικές προβολές και την αφρόκρεμα της ελληνικής κινηματογραφίας, φυσικά, παρούσα.

Δύο θρύλοι του ελληνικού σινεμά βραβεύονται

Η αυλαία του φεστιβάλ σηκώνεται με τη βράβευση δύο σημαντικών προσωπικοτήτων. Ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς και ο κινηματογραφιστής Ντίνος Κατσουρίδης, άνθρωποι που δεν έχουν σταματήσει εδώ και δεκαετίες να προσφέρουν στον κινηματογράφο της χώρας μας, θα βρεθούν το απόγευμα της Δευτέρας 30/5 στην αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης» για να βραβευτούν από το ΙΕΚ Ακμή. Λίγο νωρίτερα διαφορετικές γενιές του ελληνικού κινηματογράφου θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να μιλήσουν για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του σινεμά στη χώρα μας.

Πρώτες εικόνες από το «Γάλα» και ροκ στην οθόνη

Mία από τις πολυαναμενόμενες ελληνικές παραγωγές της επόμενης σεζόν, η κινηματογραφική μεταφορά του επιτυχημένου θεατρικού έργου «Το Γάλα», θα κάνει τα αποκαλυπτήριά της στις Μέρες Κινηματογράφου 2011. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Γιώργος Σιούγας θα βρεθεί το βράδυ της Τετάρτης 1/6 στον κινηματογράφο Τριανόν για να παρουσιάσει αποκλειστικά αποσπάσματα του φιλμ (θα βγει στις αθηναϊκές αίθουσες στις 6/10) και να παραδώσει masterclass.
Στον ίδιο χώρο θα προβληθεί την Τρίτη 31/5 κι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σύγχρονα ελληνικά μουσικά ντοκιμαντέρ, το «20.000 Miles Ahead: A Last Drive Story». Το φιλμ του Δημήτρη Κοτσέλη ακολουθεί τη διαδρομή των Last Drive, ενός από τα αγγλόφωνα ροκ σχήματα που χάραξαν τη δική τους πορεία στην εγχώρια σκηνή με τον garage ήχο τους. Επίσης, το δραστήριο τετραήμερο του ΙΕΚ Ακμή θα φιλοξενήσει στρογγυλά τραπέζια για τη μικρού μήκους παραγωγή, τις λουκούλιες σχέσεις της γαστρονομίας και του κινηματογράφου, αλλά και για το μέλλον του Έλληνα κινηματογραφιστή.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. Αναλυτικότερα το πρόγραμ­μα των εκδηλώσεων θα βρείτε στη σελίδα των ειδικών προβολών

http://www.athinorama.gr/cinema/articles/?id=10493

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου