Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τα µπλουζ της κρίσης

Ο Nικ Κέιβ,  µε τους  Grinderman,  κάνει δυο  στάσεις σε  Αθήνα και  Θεσσαλονίκη,  στο γεµάτο  καλοκαιρινό  πρόγραµµά  του
Aπό Μάρτη καλοκαίρι – συναυλιακό καλοκαίρι –, αλλά από Φεβρουάριο ακόµη των φρονίµων τα παιδιά βγάζουν πρόγραµµα. Τι θα δουν και τι θα αφήσουν. Ηδη σχηµατίζεται η εικόνα: γεµάτο από συναυλίες το ηµερολόγιο, άδειο το πορτοφόλι. Είναι νωρίς ακόµη, λένε οι διοργανωτές, αλλά όλοι φαίνονται συγκρατηµένοι. Με µάλλον πιο λογικές τιµές στα εισιτήρια από τη µία, µε πολλά λάιβ από την άλλη.
∆ύο τάσεις θα κονταροχτυπηθούν στο box office: τα σίγουρα και σταθερά ονόµατα από τη µια, οι καλλιτέχνες που έρχονται για πρώτη φορά από την άλλη. Και στα δυο το προσιτό εισιτήριο θα παίξει ρόλο καθοριστικό.Βαρύ πυροβολικό για φέτος οι Bon Jovi στο ΟΑΚΑ, στις 20 Ιουλίου, ξεκίνησαν την προπώληση εισιτηρίων από τις αρχές Νοεµβρίου, πριν αγριέψει η κρίση.
Είναι συγκρότηµα των συναυλιακών ρεκόρ, έρχονται πρώτη φορά και το «πακέτο» δείχνει δελεαστικό. Θα γεµίσουν όµως το ΟΑΚΑ; ΟΙ U2 το γέµισαν πέρυσι τον Σεπτέµβριο,όντας πιο οικουµενικό γκρουπ αλλά και έχοντας µεγαλύτερο χώρο να καλύψουν στο γήπεδο λόγω του αρχιτεκτονικού σχεδιασµού της «360°» περιοδείας. Η συναυλία όµως είχε ανακοινωθεί πριν µαζευτούν τα σύννεφα της κρίσης.Μετά την «360°» παίρνει σκυτάληη «Circle» (των Bon Jovi). Κινήσεις κυκλικές… Μόλις την περασµένη Παρασκευή ξεκίνησε η προπώληση για την Εϊµι Γουάινχαουζ στο φεστιβάλ Ejekt (22 Ιουνίου), σε χώρο που δεν έχει ανακοινωθεί – εκεί παίζει καιο Moby. Η Εϊµι έρχεται πρώτη φορά και αναµένεταινα κατεβάσει κόσµο – αν δεν ακυρώσει, όπωςσυνήθιζε πριν να κάνει «αγρανάπαυση» (για αποτοξίνωση, λέγεται). Ο Μoby είναι σταθερός επισκέπτης. Το εισιτήριο; Στα 50 ευρώ.

Στο φετινό φεστιβάλ Rockwave(τα ονόµατά του θα ανακοινωθούν σε λίγες ηµέρες)το εισιτήριο θα φτάνει έως τα 28 ευρώ, µε φιλοδοξία να φέρουν πολύ κόσµο στη Μαλακάσα.

Πρώτη επίσκεψη στα µέρη µας κάνουνκαι οι σταρ 30 Seconds to Mars, που σηµαίνει καρδιοχτύπια στα θρανία για τα µάτια τουJared Letο, στις 6 Ιουλίου στο Γουδή, όταν θα έχουν τελειώσει και οι εξετάσεις στα σχολεία.

Κλασικά και δοκιµασµένα; Πολλά. Η αγορά ποντάρει σε σταθερά ονόµατα και τάσεις. Στα ‘80s και ‘90s µε τους Roxette (27/5) και στη διαχρονική αξία και «ελληνικότητα» του Νικ Κέιβ, που µας ξανάρχεται στις 5 και 6 Ιουλίου (Θεσσαλονίκη/Αθήνα) µε τους Grinderman αυτή τη φορά. Ο Τιµ Μπουθ είναι άλλο «σιγουράκι»,µαζί µε τους James κάνει περιοδείες στην Ελλάδα και γεµίζει στάδια. Το σερί των τριών sold out στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης, το υπερπλήρες Τάε Κβον Ντο πέρυσι την Πρωτοµαγιά – ε, φωνάζουν για να «επαναληφθούν».

Σε λίγες µέρες ανακοινώνεται και το πρόγραµµα του φετινού Sonisphere, µε τους Ιron Maiden πρωταγωνιστές, σε ένα καλοκαίρι στρωµένο µε πολύ «µέταλλο», αφού έχει αποδειχτεί σκληρό και στις κρίσεις.


Σταρ σε αναµονή

Ο φάκελος «συναυλίες 2011» δεν κλείνει εδώ. Μέσα στο καλοκαίρι των αυστηρών επιλογών από το κοινό περιµένουµε ακόµη και τη Lady Gaga να βγάλει πρόγραµµα µε ελληνική ηµεροµηνία. Ο Ελτον Τζον συζητείται για να έρθει επίσης. Ενώ ακούγονται επίσης ονόµατα σαν την Π.Τζ. Χάρβεϊ, τη Νόρα Τζόουνς, τους Muse, τους Flaming Lips και Yo La Tengo, Kasabian, Waterboys, Green Day, Νational, Interpol, µέχρι και τους «ακριβούς» Αrcade Fire και τον Εµινεµ επίσης.
Tα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου