Το Ancho Mexican Grill καταφέρνει (επιτέλους!) να τιθασεύσει την πολύπαθη κουζίνα του Μεξικό και να μας σερβίρει το τέλειο burrito.
Το έχουν διαπιστώσει πλέον σχεδόν όλοι: το street food αναδεικνύεται ως η απόλυτη γαστρονομική τάση στην Αθήνα. Το γεγονός αυτό, για οποιονδήποτε έχει αγαπήσει τόσο τις σκοτεινές όσο και τις φωτεινές πλευρές της εφηβείας του, είναι ένα χαρμόσυνο νέο. Σε περίπτωση, μάλιστα, που αγαπά την ένταση των μεξικάνικων γεύσεων, τότε θα πρέπει να νιώθει διπλά χαρούμενος. Διότι, το Ancho Mexican Grill της Κηφισιάς, που άνοιξε σχετικά πρόσφατα στην πολυσύχναστη οδό Κασσαβέτη, ήρθε να κάνει τα όνειρα του αιώνιου έφηβου για nachos, quesadillas, burritos, tacos και chili con carne, πράξη.
Το εσωτερικό του, με ξύλινους πάγκους και άνετα τραπέζια, ακολουθεί μεν την ένταση των χρωμάτων που επιβάλλουν οι μεξικάνικες καταβολές, αλλά το κάνει με μια πιο σύγχρονη και ευέλικτη άποψη, όπως αρμόζει άλλωστε σε ένα taco bar που σέβεται τον εαυτό του. To ενδιαφέρον όμως επικεντρώνεται στη βιτρίνα του -το κεντρικό food spot του Ancho – στην καρδιά του, με λίγα λόγια. Ως άλλη πολύχρωμη Χώρα των Θαυμάτων εντυπωσιάζει με τις φρέσκες ποιοτικές ύλες που βρίσκονται παρατεταγμένες με πλήρως οργανωμένο τρόπο.
Σε πρώτη φάση, λοιπόν, επιλέγει κανείς τη βάση του πιάτου του -η οποία μπορεί να «παίζει» ανάμεσα σε burritos, tacos, quesadillas ή nachos. Διαλέγει, επίσης, ειδικά στην περίπτωση του buritto, αν θα προσθέσει κόκκινο ή λευκό ρύζι (οι περισσότεροι προτιμούν ορθά το πρώτο). Κατόπιν, καλείται να αποφασίσει με τι ακριβώς θα γεμίσει τη βάση του. Οι επιλογές σε αυτό το στάδιο περιλαμβάνουν τρυφερό barbacoa (σιγομαγειρεμένο για ώρες στη γάστρα μοσχάρι), chili con carne (κιμάς με μυρωδικά και chili), carnitas( ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε παραδοσιακή μεξικάνικη έκδοση), φιλέτο black angus ψημένο στη σχάρα κομμένο σε μικρά κομμάτια, chicken asada (μαριναρισμένο ψητό φιλέτο κοτόπουλο) ή ψητά λαχανικά, για όσους προτιμούν τις light εκδοχές.
Επόμενο βήμα οι σάλτσες, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν για τη νοστιμιά τους η απαλή pico de gallo, η ήπια καυτερή ranchero και η πραγματικά spicy, flaming habanero (για τους πραγματικά τολμηρούς). Η ιεροτελεστία ολοκληρώνεται με την προσθήκη των αποκαλούμενων extras, που δεν είναι άλλα από τυρί, sour cream, μανιτάρια ή πιπεριές. Στο ψυγείο περιμένουν παγωμένες μπύρες και αναψυκτικά, για να ολοκληρώσουν τη σύνθεση. Για το τέλος υπάρχει η επιλογή των μίνι pancakes με σοκολάτα ή σιρόπι σφενδάμου και φυσικά τα διάσημα churros, η μακρόστενη μεξικάνικη εκδοχή των λουκουμάδων, που πασπαλίζονται με ζάχαρη και κανέλλα.
Τι κάνει όμως πραγματικά το Ancho εντελώς ξεχωριστό; Αρχικά το γεγονός πως κάθε παρασκευή από τις διάφορες salsa, τα tortilla chips, την sour cream έως το guacamole φτιάχνεται καθημερινά στην κουζίνα. Η εμμονή με την τελειότητα είναι τέτοια που ειδικά το guacamole για παράδειγμα επαναπαρασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου, κάθε 2-3 ώρες, με αβοκάντο τα οποία διαλέγονται προσεχτικά και ωριμάζουν σε ιδανικές συνθήκες, υπό το άγρυπνο βλέμμα και τη φροντίδα των ιδιοκτητών του Ancho. Για τις περισσότερες συνταγές χρησιμοποιούνται αυθεντικές μεξικάνικες πιπεριές (chipotle, ancho, habanero, de arbol, morita) ενώ όλα τα κρέατα προέρχονται από ζώα τα οποία τρέφονται με φυτικές τροφές, χωρίς ορμόνες. Το μενού, επίσης, περιλαμβάνει αρκετές επιλογές για vegans και vegeterians, όπως tofu από βιολογική, μη γενετικά τροποποιημένη σόγια, βιολογικά μαύρα φασόλια, καθώς και μεγάλη ποικιλία λαχανικών. Επιπλέον, οι δυσανεξικοί στην γλουτένη, μπορούν να επιλέξουν gluten-free burritos και άλλα προϊόντα χωρίς γλουτένη, όπως tacos και tostaditos.
Μοντέρνο και χαλαρό, οικονομικό, απλό και άμεσο το Ancho συμβαδίζει απόλυτα με την εποχή του, η οποία προστάζει πάνω από όλα ένα πράγμα: την ειλικρίνεια.
Ancho Mexican Grill, Κασσαβέτη 9, Κηφισιά, τηλ. 211-18.31.882 // facebook.com/AnchoMexicanGrill
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου