Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Πέθανε η ακτιβίστρια που διαδήλωνε επί 35 χρόνια έξω από τον Λευκό Οίκο

Πέθανε η ακτιβίστρια που διαδήλωνε επί 35 χρόνια έξω από τον Λευκό Οίκο

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία περίπου 80 ετών άφησε η Κονσεπσιόν Πιτσιότο, η γυναίκα που θεωρείται ότι πραγματοποίησε την μακροβιότερη διαμαρτυρία στην ιστορία των ΗΠΑ.
Η γυναίκα που επί 35 χρόνια στεκόταν έξω από τον Λευκό Οίκο διαδηλώνοντας ενάντια στα πυρηνικά θα βρει επιτέλους ανάπαυση, σχολίαζαν οι ακτιβιστές σύντροφοί της, ανακοινώνοντας τον θάνατό της.

Η Πιτσιότο, η οποία μετακόμισε από την Ισπανία το 1960 και ξεκίνησε τη διαμαρτυρία της στην Pennsylvania Avenue το 1981, πέθανε τη Δευτέρα σε ένα κέντρο φιλοξενίας άστεγων γυναικών, σε απόσταση λίγων λεπτών από το σημείο όπου διαδήλωνε καθημερινά, αφότου τα προβλήματα υγείας της δεν της επέτρεπαν να παρευρίσκεται εκεί περισσότερο από μερικές ώρες την ημέρα.
Κρατώντας χειρόγραφες επιγραφές με μηνύματα όπως «Ζωή δίπλα σε βόμβα, θάνατος από βόμβα», η Πιτσιότο δεν άφηνε ποτέ το πόστο της διαμαρτυρόμενη κατά των πολέμων και της βίας, ιδιαίτερα απέναντι στα παιδιά: «Κανείς δεν θα το κάνει αν δεν το κάνω εγώ, κανείς δεν θα αντισταθεί», απαντούσε όταν την ρωτούσαν γιατί δεν παραχωρούσε τη θέση της σε κάποιον άλλο. 

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου