Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Γιορτή της μουσικής


Από παλαιότερη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο
Κύκλος μουσικών εκδηλώσεων διοργανώνεται στο Βόλο
Θεσμό αποτελεί για τη Μαγνησία η Ευρωπαϊκή μέρα μουσικής, που θα γιορταστεί με σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 19 Ιουνίου έως και την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Βόλο, αλλά και στη γύρω περιοχή.
Σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου (Διεύθυνση Πολιτισμού) και με τις τοπικές αρχές και φορείς, προγραμματίζεται ενιαίο πλάνο 14 ανοικτών εκδηλώσεων πάντα χωρίς είσοδο για το κοινό, σε επτά σημεία της πόλης και με περισσότερες από 50 συμμετέχοντες καλλιτέχνες και σχήματα από όλη την Ελλάδα.
«Με την ελπίδα να γίνει αποτελεσματικότερη η προσπάθεια μας από κοινού, ευελπιστούμε στην ενεργή υποστήριξη σας ώστε να μπορέσουμε παρά τις δεδομένες δυσκολίες, να χαρούμε ποιοτικές δράσεις έξω στις πλατείες και τους δρόμους, δημιουργώντας μια επιτυχημένη γιορτή» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου - ημέρα του θερινού ηλιοστασίου- και τις ημέρες γύρω από αυτή. Πραγματοποιείται σε δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, καθιστώντας το μεγαλύτερο ταυτόχρονο δωρεάν πολιτιστικό γεγονός.

Στην Αθήνα ξεκίνησε το 1999, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηνών και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, ενώ από το 2006 μεταφέρθηκε σε άλλες πόλεις της επικράτειας. Σήμερα 20 πόλεις μετέχουν πανελλαδικά σε ένα δίκτυο με πλούσια δραστηριότητα και σαφές πολιτιστικό έργο.
Στην πόλη του Βόλου τοπικά, από το 2007 που ξεκίνησε ο θεσμός έχει δυναμική πορεία. Σε σταθερή συνεργασία με το Δήμο Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς και παλαιότερα της ΕΚΠΟΛ ΝΑΜ, οι εκδηλώσεις καλύπτουν όλα τα είδη και έχουν συγκεντρώσει 30.000 κοινό από όλες τις ηλικίες και από άλλες πόλεις. Σε σύντομη εκτίμηση, περισσότερα από 85 τοπικά σχήματα, 6 διεθνείς καλεσμένοι και 10 τοπικοί φορείς και συλλογικότητες έχουν συμπράξει. Οι δράσεις προωθούν το πνεύμα κοινωφελούς πρωτοβουλίας και ανταλλαγής ενώ παράλληλα η κινητικότητα μέσα από τις τέχνες αναδεικνύει το φυσικό πλούτο της Μαγνησίας.
«Καλούμε όλους τους καλλιτέχνες φορείς, ιδιώτες και εθελοντές που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην προετοιμασία της φετινής Γιορτής, να στείλουν άμεσα ένα μήνυμα στο musicdayvolos@gmail.com ώστε να έχουμε όσο γίνεται με περιορισμένο χρόνο και πόρους το καλύτερο πρόγραμμα εκδηλώσεων» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.
taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου