Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Γράμμα από ένα φαντάρο: Η καρδιά του ρατσισμού χτυπάει στο Καστελόριζο

11:26 | 16 Μάιος. 2015
Στο ΚαΣΤΕ­λό­ρι­ζο, όπου υπη­ρε­τώ τη στρα­τιω­τι­κή μου θη­τεία, δεν φα­ντα­ζό­μουν οτι θα πρω­τα­γω­νι­στή­σω σε ένα απάν­θρω­πο κυ­νή­γι βα­σα­νι­σμέ­νων ψυχών, αν­θρώ­πων που βλέ­πουν τη χώρα μας σαν το σταυ­ρο­δρό­μι που θα τους οδη­γή­σει σε ενα κα­λύ­τε­ρο αύριο.
Ακο­λου­θώ­ντας τις εντο­λές των «πάνω» για την πά­τα­ξη του φα­ντα­στι­κού μας εχθρού, δη­λα­δή των ...με­τα­να­στών, οι συ­νά­δελ­φοι μου και εγώ, ένα βράδυ που είΧΑ­με σκο­πιά, στα­μα­τή­σα­με υπό την απει­λή του όπλου μια μικρή ομάδα Σύ­ριων, που στην πλειο­νό­τη­τα τους ήταν γυ­ναι­κό­παι­δα. Τους πρό­δω­σαν οι ανοι­χτοί φακοί που κρα­τού­σαν. Εκεί­νο το βράδυ κα­ταρ­ρί­φθη­κε ο δια­δε­δο­μέ­νος στα Σώ­μα­τα Ασφα­λεί­ας ακρο­δε­ξιός μύθος οτι οι με­τα­νά­στες θε­λουν να ...συλ­λη­φθούν ωστε να ταϊ­στούν και να φρο­ντι­στούν απο το ελ­λη­νι­κό κρά­τος (!). Τους άκου­γα να μας πα­ρα­κα­λά­νε με τρε­μά­με­νη, σπα­ρα­κτι­κή φωνή και στα­μά­τη­σαν ορι­στι­κά, αφού άκου­σαν αρ­κε­τές φορές τα όπλα μας να οπλί­ζουν, απει­λώ­ντας τους οτι αν συ­νε­χί­σουν θα τους πυ­ρο­βο­λή­σου­με...
Λίγες μέρες μετά μας πήγαν αργά τη νύχτα στο βουνό με όπλα και πυ­ρο­μα­χι­κά, δήθεν για εκ­παί­δευ­ση. Δε χρειά­στη­κε βέ­βαια να πε­ρά­σει πολλή ώρα για να απο­κα­λυ­φθεί ο αλη­θι­νός σκο­πός αυτής της «εκ­παι­δευ­τι­κής βόλ­τας». Όπως προ­χω­ρού­σα­με ξαφ­νι­κά εί­δα­με μέσα στο σκο­τά­δι μια φωτιά που έκαι­γε και γύρω της ζε­σταί­νο­νταν Σύ­ριοι πρό­σφυ­γες, εμ­φα­νώς εξα­θλιω­μέ­νοι. Τους κυ­κλώ­σα­με και υπό την απει­λή των όπλων τους πα­ρα­δώ­σα­με στις αρχές.

Επι­στρέ­φο­ντας απο μια μέρα σαν αυτή, δεν ηταν λίγοι εκεί­νοι που μας εγκω­μί­α­ζαν γι αυτές τις κυ­νι­κές μας πρά­ξεις. Κά­ποιοι απο εμάς μά­λι­στα ζη­τού­σαν τι­μη­τι­κές άδειες, επει­δή θε­ώ­ρη­σαν οτι εκ­πλή­ρω­σαν κά­ποιο σπου­δαίο πα­τριω­τι­κό κα­θή­κον.
Πε­ρι­στα­τι­κά όπως τα πιο πάνω ζούνε οι φα­ντά­ροι στο νησί σε συ­στη­μα­τι­κή βάση, και συ­νε­χί­ζο­νται με τους ίδιους ρυθ­μούς, παρά τη συ­γκρό­τη­ση κυ­βέρ­νη­σης με κορμό το ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ. Όσους μήνες με­τράω εδώ πά­ντως, δεν άκου­σα ποτέ να συ­νέ­λα­βαν κά­ποιον επι­τή­δειο που θη­σαυ­ρί­ζει στις πλά­τες απε­γνω­σμέ­νων προ­σφύ­γων, απο­μυ­ζώ­ντας τον μόχθο μιας ολό­κλη­ρης ζωής όσων θέ­λουν να φύ­γουν από τη χώρα τους λόγω του πο­λέ­μου.
Μα­θή­μα­τα μί­σους
Ενί­ο­τε στον ελεύ­θε­ρό μας χρόνο μας μα­ζεύ­ουν για «μά­θη­μα»: μας οπλί­ζουν με τα επι­χει­ρή­μα­τα της άρ­χου­σας τάξης για μια σειρά ζη­τη­μά­των όπως οι ΑΟΖ και τα γε­γο­νό­τα στον Αρα­βι­κό κόσμο.
Όταν ένας συ­νά­δελ­φος ρώ­τη­σε τους ανώ­τε­ρους για το με ποιον τρόπο όλη αυτή η ιστο­ρία με τις ΑΟΖ (καλώς εχό­ντων των πραγ­μά­των για τον ελ­λη­νι­κό επε­κτα­τι­σμό) θα με­τα­φρα­στεί στην κα­θη­με­ρι­νό­τη­τα μας, κι αν θα γε­μί­σει με χρή­μα­τα και η τσέπη του απλού ερ­γα­ζό­με­νου πέρα από τις τσέ­πες μιας κά­στας επι­χει­ρη­μα­τιών, άρ­χι­σε να χλευά­ζε­ται από την πλειο­ψη­φία των στε­λε­χών και απο μια με­ρί­δα συ­να­δέλ­φων. Η ει­σή­γη­ση έκλει­σε με εθνι­κι­στι­κές κο­ρώ­νες και κυ­ρήγ­μα­τα μί­σους και απαν­θρω­πιάς, όπως "αν έχετε έναν Τούρ­κο άοπλο πε­σμέ­νο στο έδα­φος και σας πα­ρα­κα­λά­ει να μην τον σκο­τώ­σε­τε γιατί έχει γυ­ναί­κα και παι­διά, τι πρέ­πει να κά­νε­τε...; Να τον σκο­τώ­σε­τε τον π...στη"!
Όσον αφορά την προ­πα­γάν­δα για τις αρα­βι­κές χώρες, προ­σπα­θούν να μας πεί­σουν οτι οι εκεί λαοί είναι κα­θυΣΤΕ­ρη­μέ­νοι και οτι σωστά στα κράτη τους δεν έχουν δη­μο­κρα­τία επει­δή δεν τους αξί­ζει. Τί­πο­τα πιο κυ­νι­κό και πιο σκο­τα­δι­στι­κό βέ­βαια από αυτό που μας είπε υψη­λό­βαθ­μο στέ­λε­χος...."Αν πιά­σε­τε εναν εν­νιά­χρο­νο Σύριο με­τα­νά­στη, θα πρέ­πει να τον λυ­πη­θεί­τε; Αν­θρω­πι­στι­κά αν το δείτε πρέ­πει...όμως αν σκε­φτεί­τε ότι όταν με­γα­λώ­σει θα γίνει τζιΧΑ­ντι­στής, τότε κα­τα­λα­βαί­νε­τε οτι σί­γου­ρα δεν πρέ­πει".
Επί­λο­γος
Η θη­τεία στο Κα­στε­λό­ρι­ζο δεν ειναι μια συ­νη­θι­σμέ­νη θη­τεία. Εδώ ο ρα­τσι­σμός και ο εθνι­κι­σμός έχουν μα­κριά πλο­κά­μια, που τυ­λί­γουν και δη­λη­τη­ριά­ζουν το πιο ζω­ντα­νό κομ­μά­τι της κοι­νω­νί­ας, τη νε­ο­λαία. Ο εκ­δη­μο­κρα­τι­σμός του στρα­τού που υπό­σχε­ται ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ νο­μί­ζω πως πρέ­πει επει­γό­ντως να ξε­κι­νή­σει από εδώ. Σε μια μο­νά­δα μά­λι­στα που αντί για "ηθι­κόν ακ­μαιό­τα­τον", απα­ντά­με κραυ­γά­ζο­ντας "ΑΙΜΑ" !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου