Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Φεστιβάλ χειροποίητης τέχνης

handmade-festival-volos-lab-artΤο δεύτερο Φεστιβάλ Χειροποίητης τέχνης διοργανώνει η ένωση χειροτεχνών-καλλιτεχνών «Χρωματοσκόπιο» του Βόλου, το διήμερο 23 και 24 Μαρτίου στο Lab Art, το νέο χώρο τεχνών στο συγκρότημα Τσαλαπάτα.
Στόχος των διοργανωτών είναι «η προώθηση της χειροτεχνίας, η κοινοποίηση της κουλτούρας της ιδιόχειρης έκφρασης, η διάδοση της ενασχόλησης και των προτερημάτων της. Η διοργάνωση της μη κερδοσκοπικής μας ένωσης, τονίζουν, αποτελεί κομμάτι ενός ενιαίου πολιτιστικού έργου που παράγουμε στην πόλη του Βόλου».
Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος 40 καλλιτέχνες χειροποίητων δημιουργιών από όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας κόμικς, πήλινα, ρούχα, παπούτσια, κεριά, κόσμημα, υφαντά, αξεσουάρ, τσάντες ποδηλάτου, ξύλινες κατασκευές, διακοσμητικά, δώρα, δίσκοι μουσικής, φελτ, ντεκουπάζ, φωτογραφία, πίνακες, μεταποιημένα, γλυκά του κουταλιού, λικέρ, πίτες, cupcakes, κεριά, σαπούνια, φυσικά καλλυντικά και βιολογικά προϊόντα.
Πρόσθετες δραστηριότητες θα είναι τα δημιουργικά εργαστήρια από τους ίδιους τους καλλιτέχνες στα οποία ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να μάθει για την τέχνη της ανακύκλωσης και πως μπορεί να αξιοποιήσει συσκευασίες και υλικά από το σπίτι του.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα ερεθίσουν την περιέργεια και θα ενθαρρύνουν τους περισσότερους παρευρισκόμενους στο να ενσωματωθούν με τη γιορτή είναι το σεμινάριο εναέριων ακροβατικών το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο ή αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, τότε μέσα στο χώρο του lab art.
Επιπλέον προγραμματίζεται έκθεση Κόμικς και σεμινάριο δημιουργίας κόμικς από τον γνωστό σκιτσογράφο Δημήτρη Σαββαΐδη - Θεσσαλονίκη.
Την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας με τις χειροποίητες δημιουργίες των μελών, καθώς και ανταλλαγή ρούχων. Το φεστιβάλ θα κλείσει τη δεύτερη μέρα μ’ ένα μουσικό πάρτι από διάσημο DJ set της Αθήνας, χορηγία του μαγαζιού για την έκθεση. Μία τεράστια κατασκευή από ανακυκλώσιμο χαρτί, η οποία θα απεικονίζει έναν πλανήτη (το λογότυπό μας) θα τοποθετηθεί στο χώρο με σκοπό την φωτογράφιση, κοινοποίηση και διάδοση της τέχνης της ανακύκλωσης.
Η διαδικασία κατασκευής θα μαγνητοσκοπηθεί και θα μονταριστεί με σκοπό τη δημιουργία ενός βίντεο πρόμο για την εκδήλωση, το οποίο θα παρουσιάζεται και μέσα στο χώρο σε προτζέκτορα. Επιπλέον θα υπάρχουν βίντεο προβολές κόμικς και δημιουργίας, καθώς επίσης μεγάλη κλήρωση δώρων για τους παρευρισκόμενους.
Η είσοδος είναι δωρεάν. Το ωράριο λειτουργίας του φεστιβάλ είναι από τις 12.00 πμ έως 22.00μ.μ, ενώ ο κόσμος μπορεί να παραμείνει στο χώρο για να απολαύσει το ποτό του.
Tα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς του Χρωματοσκόπιου. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.
Πληροφορίες για την εκδήλωση δίνονται στο τηλέφωνο 6947 252 189.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου