Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Θέματα Εκπαίδευσης

29.000 διδακτορικές διατριβές στο Ιντερνετ!
 
 Ανοικτή πρόσβαση σε σχεδόν 30.000 διδακτορικές διατριβές  ελλήνων επιστημόνων από το 1985 μέχρι σήμερα μπορεί πλέον να έχει κάθε πολίτης μέσω του Ιντερνετ! Οι επιστημονικές διατριβές βρίσκονται συγκεντρωμένες σε έναν ανανεωμένο δικτυακό τόπο (http://www.didaktorika.gr), με νέες δυνατότητες αναζήτησης, πλοήγησης και πρόσβασης στο πλήρες περιεχόμενο.

Οι διδακτορικές διατριβές των Ελλήνων επιστημόνων, ένα πολύτιμο αρχείο και μια σημαντική πηγή γνώσης, βρίσκονται συγκεντρωμένες σε έναν ανανεωμένο δικτυακό τόπο (http://www.didaktorika.gr), με νέες δυνατότητες αναζήτησης, πλοήγησης και πρόσβασης στο πλήρες περιεχόμενο. Πρόκειται για την ηλεκτρονική “στέγη” του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών (ΕΑΔΔ), του οποίου την ευθύνη συγκρότησης και διατήρησης έχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).
Στο αποθετήριο του ΕΑΔΔ περιλαμβάνονται περισσότερες από 29.000 βιβλιογραφικές εγγραφές διατριβών, συστηματικά τεκμηριωμένες (με στοιχεία όπως τίτλος, περίληψη, συγγραφέας, επιστημονικό πεδίο, εκπαιδευτικό ίδρυμα, μέλη επιτροπής, έτος απονομής του διδακτορικού τίτλου, λέξεις-κλειδιά, χώρα, γλώσσα). Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν το υλικό που τους ενδιαφέρει, χρησιμοποιώντας πολλαπλά φίλτρα, και να πλοηγηθούν με εύκολο τρόπο στα επιμέρους πεδία: επιστημονικό πεδίο, ίδρυμα, συγγραφέας, χώρα, γλώσσα, ημερομηνία.

Για περισσότερες από 20.500 διατριβές παρέχεται η πρόσβαση στο πλήρες κείμενο της διατριβής – το ΕΑΔΔ περιλαμβάνει σήμερα 4.500.000 ψηφιοποιημένες σελίδες, ένας αριθμός που διαρκώς αυξάνεται. Εκτός από τη δυνατότητα ξεφυλλίσματος και εκτύπωσης ανά σελίδα, οι χρήστες μπορούν πλέον να αποθηκεύσουν τη διατριβή σε μορφή αρχείου pdf, μετά από την εγγραφή τους στο αποθετήριο και την αποδοχή των σχετικών όρων χρήσης (για προσωπική, μη εμπορική χρήση ή για εκπαιδευτικούς/ερευνητικούς σκοπούς).
Οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν, επίσης, να παραγγείλουν online μια διατριβή σε έντυπη μορφή ή σε CD/DVD, ή να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ψηφιοποίηση/ανάρτηση του πλήρους κειμένου μιας διατριβής που δεν διατίθεται διαδικτυακά. Επίσης, στο νέο διαδικτυακό περιβάλλον λειτουργεί το Κέντρο Ηλεκτρονικής Υποστήριξης Χρηστών ΕΑΔΔ (http://helpdesk.didaktorika.gr), που παρέχει τη δυνατότητα για ηλεκτρονική υποβολή και απάντηση αιτημάτων, και πρόσβαση σε Συχνές Ερωτήσεις και Χρήσιμα Αρχεία.
Το Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών (ΕΑΔΔ), μια υπηρεσία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), συγκεντρώνει τις διδακτορικές διατριβές που έχουν εκπονηθεί στα ελληνικά πανεπιστήμια από Έλληνες και ξένους διδάκτορες, και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού από Έλληνες διδάκτορες (αναγνωρισμένες από το ΔΟΑΤΑΠ).
Πηγή: alfavita

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: 2.300 επιπλέον θέσεις για προπτυχιακά/μεταπτυχιακά

 



Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 στα γραφεία του Ε.Α.Π. στην Πάτρα
 
Την προκήρυξη 2.300 πρόσθετων θέσεων σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς κύκλους σπουδών του αποφάσισε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΑΕΠ). Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει μέσω του Διαδικτύου από τις 13 Απριλίου 2013 έως τις 7 Μαΐου.
 
Οι λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ανώ αφορά θέσεις που θα διατεθούν σε τρία προπτυχιακά και εννέα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.
 
Στα προπτυχιακά προγράμματα θα διατεθούν οι θέσεις:
- Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (500 θέσεις)
- Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (300 θέσεις)
- Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (200 θέσεις)
 
Στα μεταπτυχιακά προγράμματα θα διατεθούν οι θέσεις:
- Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) (150 θέσεις)
- Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (250 θέσεις)
- Διοίκηση Μονάδων Υγείας (125 θέσεις)
- Τραπεζική (125 θέσεις)
- Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (100 θέσεις)
- Διασφάλιση Ποιότητας (100 θέσεις)
- Διαχείριση Τεχνικών Εργων (100 θέσεις)
- Διαχείριση Αποβλήτων (100 θέσεις)
- Σπουδές στην Εκπαίδευση (250 θέσεις)
 
Οπως έγινε γνωστό, η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 στα γραφεία του Ε.Α.Π. στην Πάτρα. Οι υποψήφιοι για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη δεκαετή επαγγελματική εμπειρία, ενώ οι υποψήφιοι για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη δεκαετή επαγγελματική εμπειρία μετά τη λήψη του πτυχίου.
 
ΤΟ ΒΗΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου