Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

"Ζωές στον δρόμο"

Φωτο: Matteo Cardin/Photographers for Hope
imageΕγκαινιάστηκε την περασμένη Τρίτη. Αλλά προλαβαίνεις να την επισκεφτείς μέχρι την επόμενη Τετάρτη. Στην άιθουσα «Άγγελος Σικελιανός» της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100). Πρόκειται για την έκθεση «Ζωές στον δρόμο» που διοργανώνει το streetpaper.gr και επιμελείται η Ρενάτα Κωνσταντίνου του Lightroom projects.
Πέντε καταξιωμένοι έλληνες φωτογράφοι που γνωρίζουμε από τις σελίδες των περιοδικών καταπιάνονται με την πιο κοινωνική κατάσταση των ημερών.
Ή αν θέλετε την πιο ακραία μορφή φτώχιας που ενισχύει η κρίση. Τους (νέο) άστεγους. Δημήτρης Μιχαλάκης, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Νίκος Πηλός, Άγγελος Τζωρτζίνης και Ιάκωβος Χταζησταύρου (με τη συμμετοχή του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου) απαθανατίζουν τον δύσκολο αγώνα ανθρώπων (που μπορεί και να ήταν) της διπλανής πόρτας και η ζωή τους γύρισε την πλάτη. Δίνοντας έμφαση όχι μόνο στο δράμα και τις δυσκολίες τους, αλλά και στην αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα…
image
Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Γκολ στη Φτώχεια» και της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων και συμπληρώνεται από το πρότζεκτ «Ματιές του δρόμου» (“Eyes of the Street”). Μία σύνθεση φωτογραφιών που τράβηξαν άστεγοι, πωλητές της εφημερίδας δρόμου «The Big Issue», στα δικά τους μοναχικά βρετανικά μονοπάτια.
και φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο στη Γλασκόβη, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (INSP).
Ώρες λειτουργίας: 12.00-22.00
athensvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου