Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Συνευρέσεις Σε Χρόνο Σύγχρονο»

imageΜην φοβάσαι τη λέξη performance. Χρησιμοποίησε τον όρο «παραστατικές τέχνες» αν σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα. Και παρακολούθησε τις εργασίες του «Συνευρέσεις σε Χρόνο Σύγχρονο» (PSi Regional Research Cluster & Παράλληλες Εκδηλώσεις) που τρέχει αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα.Ξεκίνησε χθες 22/11 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 27/11. Αύριο Πέμπτη μπορείς να παρακολουθήσεις την τελευταία των δύο σεμιναρίων που προλογίζουν το συμπόσιο. Πρόκειται για το «Διπλή μετάφραση: μιλώντας για έναν άλλο τρόπο να μιλάμε», με τις Karen Christopher & Litó Walkey (16.30-19.30, Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν, Χρυσάφης 34 & Δικαιάρχου, Βύρωνας) και το «Παράσταση Ντοκουμέντο» με τον Janez Janša (13.00-17.30, BIOS, Πειραιώς 84).

Το κυρίως πιάτο είναι το Συμπόσιο που διεξάγεται στο BIOS (από Παρ. έως Κυρ.). Περιλαμβάνοντας μια σειρά από εναλλακτικά μοντέλα ερευνητικών παρουσιάσεων με πολύ σημαντικούς προσκεκλημένους ομιλητές: Prof. Maaike Bleeker (Utrecht University), Prof. Rachel Fensham (University of Surrey), Prof. Joe Kelleher (Roehampton University), Bojana Kunst (University of Hamburg), Dr. David Williams (Royal Holloway, University of London) κ.ά.
Στόχος της συνάντησης είναι η μελέτη της έννοιας της «συγχρονικότητας» και της σημασίας της στο πλαίσιο των παραστατικών τεχνών σήμερα. Tα regional research clusters οργανώνονται από το PSi με σκοπό να ενισχύσουν την παρουσία τόσο του οργανισμού όσο και των σπουδών της performance σε χώρες όπου η παρουσία τους δεν είναι ακόμα ισχυρή. Στην Αθήνα της πλεονάζουσας καλλιτεχνικής διάθεσης που προσπαθεί να διοχετευθεί δημιουργικά, αλλά κυρίως να ορίσει το θεωρητικό της πλαίσιο, έχουν προφανώς πολλά να πουν.
Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ - η είσοδος είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου