Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Άρης Σερβετάλης

Ιδιαίτερος ηθοποιός, μας έχει απασχολήσει τόσο με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις όσο και με τις θεατρικές ερμηνείες του. Η εβδομάδα τού ανήκει δικαιωματικά, καθώς πρωταγωνιστεί στις κινηματογραφικές «Άλπεις» ως κυνικός Μον Μπλαν και στο θεατρικό «Ο Ιβάν και τα σκυλιά» ως ένας Μόγλης της δεκαετίας του ’90.
  • Κιόλας με την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση έκανε θραύση: ήταν ο Λάζαρος, το αξιαγάπητο «φρικιό» με το ιγκουάνα στην πλάτη, από τη σειρά «Είσαι το ταίρι μου» (2001). Ακολούθησαν τα σίριαλ: «Κλείσε τα μάτια» και «Singles».
  • Δεν είναι η πρώτη φορά που προσεγγίζει… σκυλίσιο ρόλο. Αξέχαστη έχει μείνει η σωματικά πάλλουσα ερμηνεία του ως σκύλου στο remake της «Μήδειας» του Δημήτρη Παπαϊωάννου, με τον οποίο συνεργάστηκε και στο χοροθέαμα «2».
  • Στο θέατρο πρωτοβγήκε το 1997 και αργότερα συνεργάστηκε με την Αντιγόνη Γύρα και τον Γιάννη Κακλέα. Πέρυσι πρωταγωνίστησε στον «Πλατόνοφ» του Τσέχοφ στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου.
  • Στις «Άλπεις», τη νέα ταινία του Λάνθιμου, ερμηνεύει τον Μον Μπλαν, τον «εγκέφαλο» μιας περίεργης ομάδας. Έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν, στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Έλληνα κινηματογραφιστή «Κινέττα».
  • Σε πρώτο πρόσωπο θα αφηγηθεί την αληθινή ιστορία του τετράχρονου Ιβάν, ο οποίος επέζησε στους δρόμους της Μόσχας χάρη σε μια αγέλη σκύλων, βάσει του έργου «Ο Ιβάν και τα σκυλιά» της Χάτι Νέιλορ. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Οικονόμου και η μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου (Προσκήνιο, avant premiere: 27/10). 
http://www.athinorama.gr/theatre/articles/?id=11060

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου