Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Φουλ οι μηχανές με κιθάρες, ντραμς και βιολοντσέλα

Φουλ οι μηχανές με κιθάρες, ντραμς και βιολοντσέλα  Πάνω από 20 συναυλίες με τους James, Ελβις Κοστέλο, Ντούλτσε Πόντες, The Haunted, Apocalyptica, "Anathema" και πολλά ακόμα σχήματα να επισκέπτονται τη χώρα μας
Ο Οκτώβρης θα έρθει με έναν "τυφώνα" συναυλιών, καθώς φαίνεται πως μπαίνει μπροστά μια μηχανή ασύλληπτης μουσικής δύναμης με τουλάχιστον είκοσι ξένα μουσικά σχήματα, που θα επισκεφτούν τη χώρα μας για να μας ταρακουνήσουν με χέβι μέταλ, ροκ και τζαζ ρυθμούς.
Ανάμεσά τους οι "The Haunted", "Crimson Glory", "Apocalyptica", "Anathema", "The Mission" και "Gehenna" όσον αφορά τις δύο πρώτες κατηγορίες. Οι "The Ex" θα μας χαρίσουν ένα πανκ διάλειμμα, ενώ σε πιο μελωδικά και τζαζ μονοπάτια θα μας ξεναγήσουν καλλιτέχνες όπως η Κάριν Αλισον, ο Ελβις Κοστέλο και Ντούλτσε Πόντες.
ΧΕΒΙ ΜΕΤΑΛ


Οι ασυμβίβαστοι και οι... κολασμένοι
Από το ντουμ μέταλ "The Crestfallen" στο ατμοσφαιρικό "Fragile Dreams" και στο προοδευτικό "Thin Air" θα ταξιδέψουν οι Ελληνες θαυμαστές των "Anathema" στις αρχές του μήνα.
Η μπάντα από το Λίβερπουλ, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας που πραγματοποιεί με αφορμή την κυκλοφορία της νέας της δουλειάς "Falling Deeper", θα εμφανιστεί όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και στο Ηράκλειο της Κρήτης. "Είμαστε περήφανοι. Αν αγαπάτε τη χέβι μέταλ, τότε θα το αγαπήσετε κι εσείς. Είναι χαρά μας να το έχουμε κυκλοφορήσει για εσάς" δηλώνουν τα μέλη της μπάντας "The Haunted" για το νέο -έβδομο στη σειρά- άλμπουμ που θα έχουν στις αποσκευές τους.
Φουλ οι μηχανές με κιθάρες, ντραμς και βιολοντσέλα
Πρόκειται για το "Unseen", όπου "αιχμαλωτίζεται κάθε εμπειρία που είχαν" από το ξεκίνημα της δημιουργίας του έως και την ολοκλήρωσή του. Πέρα από τα νέα τους κομμάτια, οι "Haunted" από το Γκόθενμπεργκ της Σουηδίας, οι οποίοι δεν "συμβιβάζονται" με μετριότητες και θεωρούνται ως ένα από τα καλύτερα χέβι μέταλ συγκροτήματα της τελευταίας δεκαετίας, θα ερμηνεύσουν και παλιότερες επιτυχίες τους.
"Πέρασαν αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που παίξαμε στην όμορφη χώρα σας, γνωστή για την πλούσια ιστορία και τους θρύλους της" δηλώνουν οι "Crimson Glory", οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν μια ξεχωριστή χέβι/προγκρέσιβ μέταλ βραδιά, με τον Todd La Torre στα φωνητικά, ο οποίος αντικατέστησε τον Μίντναϊτ μετά τον θάνατό του το 2009. Η αθηναϊκή τους συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του "Up The Hammers Festival Special Edition".
Φουλ οι μηχανές με κιθάρες, ντραμς και βιολοντσέλα
Για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους θα εμφανιστούν οι βετεράνοι του μπλακ/ντεθ μέταλ από τη Νορβηγία "Gehenna", οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα πιο επιτυχημένα κομμάτια τους "κολάζοντας" τους φαν τους.
ΦΑΝΚ - ΝΤΑΜΠ
"Dub Pistols" εναντίον Ζιζέλ Σμιθ
Ενα από τα πιο σπουδαία νταμπ σχήματα, οι "Dub Pistols" από τη Μεγάλη Βρετανία, θα εισβάλουν στο "Block 33" της Θεσσαλονίκης, ενώ η τραγουδίστρια των "The Mighty Mocambos", Ζιζέλ Σμιθ, θα αναλάβει να ανοίξει το χειμερινό συναυλιακό πρόγραμμα του "Half Note" ερμηνεύοντας όλα τα φανκ αριστουργήματά της.
Φουλ οι μηχανές με κιθάρες, ντραμς και βιολοντσέλα
ΡΟΚ
Ο μαραθώνιος και οι σκανδιναβοί σταρ
Μια χαρντ ροκ συναυλία που δεν πρέπει να χάσει κανείς θα δώσουν οι "Cathedral". Κι αυτό διότι θα παίξουν επιλεγμένα κομμάτια και από τους εννέα δίσκους που κυκλοφόρησαν μέσα στα 21 χρόνια πορείας τους, λίγο πριν από την οριστική διάλυσή τους.
Οι "James" από τη Μεγάλη Βρετανία θα επιστρέψουν και πάλι στη Θεσσαλονίκη, δύο χρόνια μετά τις 3 σολντ άουτ συναυλίες τους, για να χαρίσουν στους φίλους τους ακόμη μία ξεχωριστή μουσική εμπειρία.
Φουλ οι μηχανές με κιθάρες, ντραμς και βιολοντσέλα
Ολόκληρο το "Epicus Doomicus Metallicus" άλμπουμ τους θα αποδώσουν οι "Candlemass" στο σόου που μας επιφυλάσσουν. Στην Αθήνα θα συναντήσουμε ακόμη ένα σχήμα από τη Σουηδία, τους "Pain Of Salvation", οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα καλύτερα κομμάτια της καριέρας τους. Οι Γάλλοι ποστ-ρόκερς "Kwoon" θα ανοίξουν την πρώτη από τις δύο συναυλίες που θα μας χαρίσουν οι Σκοτσέζοι "Mogwai", μια κολεκτίβα συνυφασμένη με το αυθεντικό ροκ ήχο.
Το συγκρότημα του γκόθικ/χαρντ ροκ "The Mission" (δηλαδή οι Γουέιν Χάσεϊ, Κρεγκ Ανταμς και Σάιμον Χίνκλερ) επανενώνεται και δίνει μια επετειακή συναυλία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας. "Δεν θα έχει καθόλου καινούργια τραγούδια. Αυτό το σόου των "Mission" θα έχει να κάνει μόνο με τη νοσταλγία" δηλώνει ο Χάσεϊ για το σετ που θα μας χαρίσει.
Φουλ οι μηχανές με κιθάρες, ντραμς και βιολοντσέλα
Θα ακουστούν κομμάτια-σταθμοί της 25χρονης πορείας τους, όπως τα "Wasteland", "Tower of Strength", "Beyond the Pale", "Stay with Me", "Evangeline", "Butterfly On A Wheel" κ.ά. Η βραδιά θα ανοίξει με τους "T.B. A".
Προς το τέλος του μήνα, στο Κλειστό Φαλήρου Τάε Κβον Ντο, οι Σκανδιναβοί ρόκερς "Apocalyptica" θα εμφανιστούν ως γκεστ σταρ στον 1ο Ευρωπαϊκό Ροκ Μαραθώνιο, όπου οκτώ ροκ μπάντες διεκδικούν τον τίτλο της "καλύτερης ανερχόμενης". Το πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνει τα καλύτερα κομμάτια τους, ενώ θα επικεντρώνεται στην τελευταία τους δουλειά "7th Symphony". Θα προηγηθούν εμφανίσεις των "Embassy", "Kirmizi", "Maximum Power", "Note To Amy", "Samarah", "Singleton", "Stereoverve" και των "δικών μας" "Rosebleed".
ΤΖΑΖ
Ραντεβού με Πόντες και Κοστέλο
Δύο Ιταλοί, ο ακορντεονίστας Τζιάνι Κόσια και ο κλαρινετίστας Τζιανλουίτζι Τροβέζι, θα μας παρασύρουν στον κόσμο της τζαζ μουσικής με τη μουσική παράστασή τους στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ενα πρόγραμμα-μοναδικό αμάλγαμα κλασικής τζαζ και παραδοσιακής μουσικής από το Αζερμπαϊτζάν θα παρουσιάσει ο πιανίστας Emil Afrasiyab στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς 138. Οι φίλοι του Μεγάρου Μουσικής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανά δύο μοναδικούς καλλιτέχνες, την Ντούλτσε Πόντες και τον Ελβις Κοστέλο. Η διάδοχος της "Αμάλια Ροντρίγκες", όπως αποκαλούν την Πόντες, θα παρουσιάσει όλες τις επιτυχίες της, αλλά και μοναδικά κομμάτια που προέκυψαν από τη συνεργασία της με τον συνθέτη Ενιο Μορικόνε.
Ο πολυβραβευμένος συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής Κοστέλο, ο οποίος μας επισκέπτεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του, θα κάνει μια ξεχωριστή μουσική περιήγηση στη ροκ, στην τζαζ, στη σόουλ και στην κλασική μουσική. Θα ακουστούν πολυάριθμα αγαπημένα κομμάτια όπως τα "My Aim is True", "Watching Detectives", "National Ransom", "The River In Reverse" και "I Still Have That Other Girl". Τζαζ άρωμα θα έχει και η βραδιά που θα παρουσιάσει η βραβευμένη ερμηνεύτρια Karrin Allyson στο "Gazarte", με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου της άλμπουμ "Round Midnight".
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ
Μοντέρνος ρομαντισμός
Ο εξερευνητής του μοντέρνου ρομαντισμού και της μελαγχολίας, όπως αποκαλούν τον καλλιτέχνη από το Μπρίστολ, Ματ Ελιοτ, θα μας ταξιδέψει από την πρώιμη "ηλεκτρονική" του περίοδο ως "Third Eye Foundation" μέχρι τις τελευταίες του σκοτεινές φολκ δουλειές. Για τους φίλους της ηλεκτρονικής μουσικής υπάρχει και η συναυλία των "Covenant". Οι Σουηδοί θα παίξουν τραγούδια από το σύνολο της 20ετούς καριέρας τους έως το τελευταίο τους "Modern ruin". Ελεκτρόνικ/σόουλ ακούσματα θα απολαύσουμε από την μπάντα από τη Μεγάλη Βρετανία "Belleruche".
ΠΑΝΚ
"The Ex" από την Ολλανδία
Στη χώρα μας θα δούμε ακόμη ένα σχήμα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: τους Ολλανδούς "The Ex", που δημιουργήθηκαν το 1979 πάνω στην έκρηξη του πανκ. Στις αποσκευές τους θα έχουν και το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους "Catch My Shoe", το οποίο θα παρουσιάσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1/10
"Cathedral" - Gagarin 205
"Dub Pistols" - Block 33, Θεσσαλονίκη
"Covenant" - Κύτταρο
4/10
"James" - Paok Sports Arena" (Πυλαία)
6/10
Τζ. Κόσια - Τζ. Τροβέζι - Στέγη Γραµµάτων
7/10
"Anathema" - Fuzz club
8/10
"Anathema" - Principal Club Theater
"Candlemass" - Fuzz club
9/10
"Anathema" - ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης
12/10
Gizzele Smith - Half Note
14/10
"Belleruche" - Κύτταρο
15/10
"Pain of Salvation" - Fuzz club
20/10
"The Mission" - Fuzz
21/10
"Mogwai" - Fuzz club
Ντούλτσε Πόντες - Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
"The Ex" - Gagarin 205
22/10
"The Haunted" - Gagarin 205"
"Crimson Glory" - Μύλος, Θεσσαλονίκη
"Mogwai - "Block 33", Θεσσαλονίκη
Ντούλτσε Πόντες - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
"The Ex"- Μύλος, Θεσσαλονίκη
23/10
"The Haunted" - Block 33, Θεσσαλονίκη
"Crimson Glory" - An Club.
Matt Eliot - Six D. O. G. S.
24/10
Ελβις Κοστέλο - Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
26/10
Ελβις Κοστέλο - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
28/10
"Gehenna" - Eightball Club, Θεσσαλονίκη.
29/10
"Gehenna" - An club.
"Apocalyptica" - Κλειστό Φαλήρου Τάε Κβον Ντο
Karrin Allyson - Gazarte
Ντέμη Αυλωνίτη
n.avloniti@pegasus.gr
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου