Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Για ένα τριήμερο η μουσική ξεχύνεται ελεύθερη (και free) σε δρόμους και σε πλατείες. Απλόχερα και για όλα τα γούστα…

Ο πράσινος κήπος του Μεγάρου Μουσικής είναι ανοιχτός (από τις 8 μ.μ.) για μουσική απόλαυση ιδιαίτερης αισθητικής. Παρελαύνουν κατά σειρά τα Χάλκινα της ΚΟΑ, η Συμφωνική της ΕΡΤ, το Melos Brass, τα Χάλκινα της ΕΡΤ, η Καμεράτα και το Kουιντέτο του Δ. Καζαντζή. Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί την Ουγγαρέζα τραγουδίστρια Eszter Horgas στις 20/6 και την τούρκικη Kent Orkestrasi στις 21/6 - σε ένα διήμερο γεμάτο με world, reggae, jazz κ.ά. (έναρξη στις 6 μ.μ.).

Στην Πλατεία Κοτζιά θα ζήσουμε το απίστευτο ska/funk της Pannonia All-Stars Ska Orchestra (στις 21/6), ενώ το μεγάλο πάρτι φέρνουν στις 22/6 οι Morphologue και ο Mani (των Superman Lovers).

Στη Στοά Σπυρομήλιου, στις 20 Ιουνίου (9.30 μ.μ.), ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει τη σπουδαία δουλειά του πάνω στη μοναδική τραγουδοποιία ποιητών / λογοτεχνών, με μουσικές Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και δικές του. Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με τον Γιάννη Χαρούλη και τη Νατάσα Μποφίλιου.


Το Πολιτιστικό Κέντρο Athenaeum γιορτάζει στις 21/6 στον πεζόδρομο έξω από το κτίριό του, στην Αδριανού 3, από τις 8 μ.μ. με δικά του σχήματα (Σύνολο Κρουστών, Κουαρτέτο Σαξοφώνων, Swinging Jazz), καθώς και με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Άττικα και το Κουαρτέτο Βαλκανικής Μουσικής - κλείνοντας τα μεσάνυχτα με κινηματογραφική μουσική.

"Musical Retro" στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη στις 21/6, 9 μ.μ.: ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, ενορχηστρωμένο μοναδικά από τον εξπέρ πιανίστα-μαέστρο Δαβίδ Ναχμία.

Η Πλατεία Κλαυθμώνος
γεμίζει στις 21/6, από τις 5.30 μ.μ. έως και μετά τα μεσάνυχτα, από rock και hip hop ήχους ευρύτατου φάσματος.

http://www.athinorama.gr/music/editorschoice/?edtid=13759

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου