Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Κάμπινγκ μετά μουσικής


Δείτε το, ειδικά φέτος που το οικονομικό σύμπαν καίγεται, ως προορισμό διακοπών. Ολιγοήμερων. Για το River Party λέμε, στο Νεστόριο της Καστοριάς, το περίφημο πενθήμερο φεστιβάλ με τη μακρά ιστορία των τριάντα και πλέον χρόνων.
Το περίφημο πενθήμερο φεστιβάλ μετράει περισσότερα από 30 χρόνια ζωήςΤο περίφημο πενθήμερο φεστιβάλ μετράει περισσότερα από 30 χρόνια ζωήςΚαι αν πιο παλιά θα λέγαμε πως τώρα, τέλη Ιουνίου, είναι πολύ αργά για να προγραμματίσουμε τις διακοπές μας, ή έστω μέρος αυτών, φέτος με την οικονομική κρίση ίσως να είναι και πολύ νωρίς για σχέδια. Εδώ δεν ξέρουμε αν θα έχουμε χρήματα τον Αύγουστο, σιγά μην προγραμματίζουμε και διακοπές.

Πάντως, το River Party αποτελεί μια καλή και, κυρίως, οικονομική λύση. Μόνο 45 ευρώ κοστίζει το εισιτήριο και για τις 5 ημέρες, από Τετάρτη 3 μέχρι και Κυριακή 7 Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένου και του free camping. Να και το κύριο πλεονέκτημά του. Δεν είναι μόνο ένα φεστιβάλ μουσικής, περισσότερο πιάνεται ως κατασκηνωτικό φεστιβάλ. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Οι διακοπές που σας έλεγα νωρίτερα. Εκτός από τη μουσική και τις συναυλίες τα βράδια, μπορείς να περάσεις και ωραία στη διάρκεια της ημέρας.
Το φεστιβάλ είναι στημένο σ' έναν καταπράσινο χώρο, σε μια ρεματιά με πλούσια βλάστηση. Και διασχίζεται καταμεσής και από ποτάμι. Εκεί κάνουν μπάνιο για να καταλάβετε, τις υπόλοιπες ημέρες, οι κάτοικοι του Νομού Καστοριάς. Αν είσαι νέος, δηλαδή, πηγαίνεις, στήνεις το αντίσκηνό σου και περνάς χάρμα. Το περιβάλλον είναι εκπληκτικής ομορφιάς.
Ημουν εκεί πέρυσι και το έζησα. Μόνο χαρούμενες και ξέγνοιαστες φάτσες έβλεπες. Βουτιές από το πρωί σε ένα μέρος που σε άλλες περιπτώσεις θα πλήρωνες αδρά για να βρίσκεσαι.
Απαραίτητη προϋπόθεση, να βρίσκεσαι σε νεανική, περιπετειώδη διάθεση.
Η μουσική βέβαια παραμένει στο επίκεντρο. Και φέτος το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι πιο ροκ, πράγμα το οποίο το κάνει ακόμη πιο δελεαστικό. Την Τετάρτη 3 Αυγούστου το μεγάλο όνομα είναι ο Παύλος Παυλίδης από τα «Ξύλινα Σπαθιά». Το πάρτι όμως θα το στήσουν οι δύο άλλοι καλλιτέχνες της ημέρας, οι Locomondo με τα ανεβαστικά ρέγκε τραγούδια τους και ο... Βαλκάνιος Shantel με τα τρελά beat. Την επόμενη νύχτα ξεχωρίζει μεν ο Γιάννης Αγγελάκας, όμως και οι υπόλοιποι δεν θεωρούνται... αμελητέοι. Ο βιβλικός Ψαραντώνης, ο επίσης Κρητικός Γιάννης Χαρούλης, που ήδη έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, και ο Λεωνίδας Μπαλάφας, που θυμίζει κάτι από τους ρόκερ των περασμένων δεκαετιών. Την Παρασκευή έχουμε το βαρύ πυροβολικό. Ο αειθαλής Βασίλης Παπακωνσταντίνου, το ντουέτο των Θάνου Μικρούτσικου και Χρήστου Θηβαίου, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τις χειμερινές του εμφανίσεις, και το νέο (και ανατρεπτικό) αίμα, ο Πάνος Μουζουράκης.
Τα Σάββατα του River Party ήταν ανέκαθεν πιο λαϊκά. Ειδικά εκείνη τη μέρα μαζεύεται πολύ κόσμος από τις γύρω περιοχές, το βλέπουν κάπως σαν το δικό τους πανηγύρι και συρρέουν πλήθη. Οπότε το line up φαντάζει απολύτως ταιριαστό: Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας για πιο νοσταλγικές καταστάσεις, Μαχαιρίτσας για πιο ροκ, Ζουγανέλης και Σταρόβας για την απαραίτητη χιουμοριστική νότα, Τσαλιγοπούλου για το γλέντι της βραδιάς κ.ά.
Η αυλαία πέφτει την Κυριακή με πιο μαζεμένο πρόγραμμα, ό,τι πρέπει για αποθεραπεία ύστερα από ένα γεμάτο τετραήμερο. Ρόκκος, Αναστασιάδης και Professional Sinnerz προσφέρουν μια πιο ποπ πινελιά.
Σημειωτέον, το River Party είναι το μοναδικό κατασκηνωτικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται αυτό το καλοκαίρι στην επαρχία. Πάει και ο Αρδας, πάνε όλα. Ας όψεται η οικονομική κρίση. Υπομονή. Θα περάσει και αυτή (ελπίζουμε). *
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τετάρτη 3 Αυγούστου
Παύλος Παυλίδης
Locomondo
Shantel
Penny and the Swing Cats
Πέμπτη 4 Αυγούστου
Γιάννης Αγγελάκας
Ψαραντώνης
Γιάννης Χαρούλης
Λεωνίδας Μπαλάφας
Gemini Act
Παρασκευή 5 Αυγούστου
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Θάνος Μικρούτσικος
Χρήστος Θηβαίος
Πάνος Μουζουράκης
Σάββατο 6 Αυγούστου
Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Γιάννης Ζουγανέλης
Ελένη Τσαλιγοπούλου
Δημήτρης Σταρόβας
Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Ζηνοβία Αρβανιτίδη
Θεοδοσία Τσάτσου
Κυριακή 7 Αυγούστου
Στέλιος Ρόκκος
Δήμος Αναστασιάδης
Professional Sinnerz
Enola str8
Ειρήνη Δούκα
Πηγή:Ελευθεροτυπία


2 σχόλια:

  1. Το συγκεκριμενο θεμα
    δεν επρεπε να δημοσιευτει. Πρεπει να το κρατησουμε μυστικο κια να οργανωθουμε τηλεφωνικα γιατι ειναι ευκαιρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο Γιώργη,δεν πειράζει,από την χαρά μου το ανέρτησα.Εμείς θα μιλήσουμε και θα οργανωθούμε όπως και να χει,ελπίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή