Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ακυρώνεται η συναυλία της Γουάινχαουζ στην Αθήνα

Η Εϊµι Γουάινχαουζ, σε φωτογραφία από  συναυλία του 2008 στη Μαδρίτη, ξεδιψάει  µε... κόκκινο κρασί πάνω στη σκηνή
Ακυρώνεται η πολυαναµενόµενη εµφάνιση της Εϊµι Γουάινχαουζ στην Αθήνα, που ήταν προγραµµατισµένη για την Τετάρτη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ejekt στο Φάληρο, µετά την απογοητευτική της παρουσία το Σάββατο στο Βελιγράδι όπου οι θεατές την γιουχάισαν επειδή παραπατούσε εµφανώς µεθυσµένη στη σκηνή. Σύµφωνα µε ανακοίνωση εκπροσώπων της, από την περιοδεία της στην Ευρώπη ακυρώνονται οι εµφανίσεις σήµερα στην Κωνσταντινούπολη και την Τετάρτη στην Αθήνα, ενώ προς το παρόν παραµένει στο πρόγραµµα η εµφάνιση στο Μπιλµπάο της Ισπανίας στις 8 Ιουλίου. «Η τραγουδίστρια θέλει να εκφράσει την συγγνώµη της στους θαυµαστές της που περίµεναν να τη δουν στην Τουρκία και την Ελλάδα, αλλά πιστεύει ότι η ακύρωση είναι το σωστό, καθώς δεν µπορεί να εµφανιστεί στο µάξιµουµ των δυνατοτήτων της και θα επιστρέψει σπίτι της», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 
Η εµφάνιση της Εϊµι Γουάινχαουζ στη συναυλία της στο Βελιγράδι που διήρκεσε 90 λεπτά ήταν εντελώς απογοητευτική. Τα πολλά «χικ, χικ» πάνω στη σκηνή δεν τα συγχώρεσανοι 20.000 φαν της και τη γιουχάισαν. Μεθυσµένη λοιπόν ανέβηκε το Σάββατο στη σκηνή και αφού τραγούδησε µερικές νότες, ψέλλισε κάποιους στίχους, σκόνταψε δυο τρεις φορές και άφησε να της πέσει κάτω το µικρόφωνο, παράτησε την προσπάθεια.


Μόνο που οι φαν βλάκες δεν είναι. Αλλά απαιτητικοί, αφού πλήρωσαν το εισιτήριό τους 45 ευρώ για να ακούσουν την Εϊµι και τον Μόµπι στο φεστιβάλ του κάστρου Καλεµεγκντάν. Να σηµειώσουµε ότι σε µία χώρα στην οποία ο µέσος µηνιαίος µισθός είναι περίπου 300 ευρώ, το εισιτήριο για µια τέτοια συναυλία θεωρείται µεγάλη πολυτέλεια. Η Γουάινχαουζ δεν έδειξε να εκτιµά αυτήν την επιλογή του κόσµου για τη µουσική της, παρ’ όλο που πρόσφατα µπήκε σε εντατικό πρόγραµµα αποτοξίνωσης.


Οπως αναφέρει το BBC για την αποτυχηµένη εµφάνιση της βραβευµένης µε Grammy ποπ σταρ, είχε αυστηρές εντολές από τη λονδρέζικη κλινική να µην αγγίξει σταγόνα αλκοόλ. Μάλιστα οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου της στο Βελιγράδι είχαν ενηµερωθεί να κρατήσουν «καθαρό» το δωµάτιό της από ποτό µε οποιονδήποτε βαθµό αλκοόλ. Αυτή η περιοδεία της σε δώδεκα ευρωπαϊκές πόλεις θεωρούνταν µια νέα αρχή για την Εϊµι η οποία απέκτησε φήµη ταυτόχρονα για τη µουσική της και για τον εθισµό της στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.


Εκανε άπειρες προσπάθειες να µείνει µακριά από τα ναρκωτικά. Παρέµεινε για µεγάλα διαστήµατα σε κλινικές αποτοξίνωσης, αλλά οι παπαράτσι πάντα είχαν να δώσουν στα σχολιαστικά έντυπα ένα νέο στιγµιότυπο της Εϊµι σε κατάρρευση. Βέβαια η ίδια νόµιζε ότι µπορούσε να ελέγχει την αδυναµία της. Και τον Οκτώβριο είχε πει σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Glamour» για την απόφασή της να κόψει τα ναρκωτικά µέσα σε µια νύχτα: «Ξύπνησα ένα πρωί και αισθανόµουν ότι δεν ήθελα άλλο πια να παίρνω ναρκωτικά. Πέρασαν τρία χρόνια και δεν έχω αρχίσει». ∆εν µπορεί όµως να ισχυριστεί το ίδιο και για το αλκοόλ. 
Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου