Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ


Χωρίς κανέναν καλεσµένο, µε κεντρικό πρόσωπο την ίδια, η Οπρα Γουίνφρι τελείωσε το διάσηµο «The Oprah Winfrey Show» ευχαριστώντας τους συνεργάτες της και τους τηλεθεατές της, τονίζοντας τα «διδάγµατα» που πέρασαν µέσα από την εκποµπήτης όλα αυτά τα χρόνια. Οι τίτλοι τέλους για το µακροβιότερο, ίσως, τοκ σόου µε την υψηλότερη θέαση έπεσαν ύστερα από 25 χρόνια. 

Hταν 1986 όταν µια νέα αφροαµερικανή δηµοσιογράφος βρέθηκε στο στούντιο του καναλιού WLS TV του Σικάγου, η άσηµη τότε Οπρα Γουίνφρι από την αγροτική πόληΚοστιούσκο του Μισισίπι. Στα 28 της άρχισε ναπαρουσιάζει την ηµίωρη καθηµερινήεκποµπή «ΑΜ Σικάγο», καταφέρνοντας µέσασε έναν χρόνο να έχει την υψηλότερη τηλεθέαση σε ολόκληρη την πολιτεία. 

Στα 25 χρόνια µεταδόσεων, το τοκ σόου της τιµήθηκε µε συνολικά 48 βραβείαEMMY, ενώ έχει µεταδοθεί σε 150 χώρες. Το κοντέρ, που σταµάτησε προχθές, είχε µετρήσει 4.560 επεισόδια. Πώς τα κατάφερε στην πορεία προς την επιτυχία; ∆είτε τις δέκα κορυφαίες – τηλεοπτικές – στιγµές της. 



1. 1986. Εξοµολογήθηκε σε θεατές και τηλεοπτικό κοινό πως όταν ήταν µικρή είχε πέσει θύµα βιασµού. Κάπως έτσιάρχισε άτυπα µια εκστρατεία για τα θύµατα σεξουαλικής κακοποίησης και σύντοµα στην προσπάθειά της βρήκε υποστηρικτές πλήθος διασήµων και ασήµων, πολλοί από τους οποίους φιλοξενήθηκαν στον καναπέ της. 

2. 1988. Φορώντας ένα στενό τζιν, αποκάλυψε το µυστικό της δίαιτας που την έκανε να χάσει 34 κιλά. Μάλιστα έσερνε κι ένα καροτσάκι µε λίπος για να δείξει µε χειροπιαστό τρόπο το βάρος πουέχασε. Ακολούθησε επί τέσσερις µήνες τηδίαιτα Optifast, µιαθεραπεία κατά της παχυσαρκίας. 

3. 1993. Κάπου 62 εκατ. τηλεθεατές ξεναγήθηκαν στη Neverland του Μάικλ Τζάκσον και είδαν τον αστέρα της ποπ, προτού ξεσπάσει το σκάνδαλογια αποπλάνησηανηλίκων, να δίνει τηνπρώτη ύστερα από πολλά χρόνια σιωπής αποκαλυπτική συνέντευξή του στη Γουίνφρι. Της εξοµολογήθηκε ότι έπασχε από µια σπάνια µορφή δερµατοπάθειας, ενώ διέψευσε ότι κοιµάται σε δωµάτιο κενό αέρος εισπνέοντας µόνο καθαρό οξυγόνο. 

4. 1997. Η ηθοποιός Ελεν Ντετζενέρις, καλεσµένη στην εκποµπή της, εµφανίστηκε µέσα από µια ντουλάπακαι στη διάρκεια του σόου είπε ανοιχτά πως είναι λεσβία. 

5. 2004. Και οι 276 θεατές στο πλατό έφυγαν για τασπίτια τουςοδηγώντας από ένα αυτοκίνητο αξίας 20.000 ευρώ, προσφορά της Οπρα. 

6. 2005. Ο καλεσµένος της Τοµ Κρουζ χοροπηδούσε στον καναπέτης εκποµπής δηλώντας έτσι τον έρωτά του για την τότε φιλενάδα του και µετέπειτα σύζυγό του Κέιτ Χολµς. 7. 2006. Χάρη στην απήχηση της εκποµπής, η αυτοβιογραφία του συγγραφέα Τζέιµς Φρέι «A Million Little Pieces» για την προσπάθεια αποτοξίνωσης καιαπεξάρτησης απότα ναρκωτικά έγινε µπεστ σέλερ. Μόνο στις ΗΠΑ πούλησε 1.770.000 αντίτυπα κι έγινε το δεύτερο πιο επιτυχηµένο βιβλίο µετά τον «Χάρι Πότερ». 8. 2007. Χρηµατοδότησε την ανέγερση και λειτουργία σχολείου, που φέρει το όνοµά της, για παιδιά άπορων οικογενειών στα περίχωρα του Γιοχάνεσµπουργκ, αξίας 28,2 εκατ. ευρώ. 9. 2007. Την ίδια χρονιά, σε προεκλογική εκστρατεία στην Αϊοβα εξέφρασε την υποστήριξή της στον τότε υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Μπαράκ Οµπάµα. 

10. 2011. Αποχαιρετισµός µε αστέρες. Μια από τις τελευταίες εκποµπές της γυρίστηκε στο γήπεδο των Σικάγο Μπουλς και παραβρέθηκαν πρωτοκλασάτα ονόµατα της σόου µπιζ, ανάµεσά τους οι Τοµ Κρουζ, Μαντόνα, Γουίλ Σµιθ.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4632866

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου