Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ιδανικός ο καιρός για τους εκδρομείς του Πάσχα

Πάνω από 180 χιλιάδες αυτοκίνητα εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα και ετοιμάζονται για ηλιόλουστη Ανάσταση μακριά από την Αθήνα...

Ιδανικός ο καιρός για τους εκδρομείς της Λαμπρής, που εγκατέλειψαν με πλοία, αεροπλάνα και αυτοκίνητα το κλεινόν άστυ.

Πάνω από 180.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα και πάνω από 110.000 επιβάτες πλοίων ταξίδευσαν από τον Πειραιά για την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

Μειωμένη συγκριτικά με πέρυσι ήταν όμως η μετακίνηση με τα αεροπλάνα.

Η έξοδος των Αθηναίων ολοκληρώθηκε σήμερα με την κίνηση να ομαλοποιείται στις εθνικές οδούς λίγο μετά το μεσημέρι ενώ το μεγάλο κύμα της επιστροφής αναμένεται τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα.


Σχετικά με την κυκλοφορία φορτηγών, σε τμήματα των εθνικών οδών θα υπάρξουν απαγορεύσεις.

Ειδικότερα αυτές ισχύουν:

Σήμερα, από 06.00 έως 16.00 (ρεύμα εξόδου)
Τη Δευτέρα του Πάσχα από 15.00 έως 22.00 (ρεύμα εισόδου)
Την Παρασκευή του Πάσχα από 16.00 έως 22.00 (ρεύμα εξόδου)
Το Σάββατο του Πάσχα από 08.00 έως 13.00 (ρεύμα εξόδου)
Την Κυριακή του Θωμά από 16.00 έως 23.00 (ρεύμα εισόδου)

Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός τόσο στις δυο εθνικές οδούς όσο και σε σημεία όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση εντός της πόλης και ειδικότερα στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και του ΟΣΕ, καθώς και στα λιμάνια.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, επιστρέφει από σήμερα τις άδειες οδήγησης, τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί από τις αστυνομικές αρχές.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για παραβάσεις: οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη, για την κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων και για μη καταβολή των διοδίων.
Στο μεταξύ, η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» αναμένεται να ανακοινώσει το κλείσιμο των Τεμπών για μία ημέρα και συγκεκριμένα από την Τετάρτη του Πάσχα (27/4) έως την Πέμπτη (28/4) για τη διενέργεια απαραίτητων εργασιών.
Έτσι, οι οδηγοί που θα επιλέξουν να επιστρέψουν τις εν λόγω ημέρες είτε θα ακολουθήσουν τον δρόμο που διασχίζει τα παράλια του νομού Λαρίσης είτε θα κατευθυνθούν προς νότο μέσω Ελασσόνας.
ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΕΝΑ

Με πληρότητα που φτάνει έως και το 100%, αναχωρούν ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον κύριο άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης.
Ήδη, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προχωρήσει σε αύξηση της χωρητικότητας των απλών αμαξοστοιχιών κατά 15%, ενώ εξίσου υψηλή είναι η πληρότητα για την Κυριακή και την Δευτέρα, δηλαδή τις ημέρες της επιστροφής.

Με έκτακτα δρομολόγια, λόγω αυξημένης ζήτησης, εξυπηρετούνται όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν με ΚΤΕΛ.
Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, θα προστεθούν επιπλέον 150 δρομολόγια, πέραν των 250 προγραμματισμένων για τη Μεγάλη Πέμπτη και άλλα 120 για τη Μεγάλη Παρασκευή.
Βελτιωμένος ο καιρός
Σήμερα, θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο.
Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και αύριο, με τη θερμοκρασία να μην παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή και τους ανέμους στα πελάγη να φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.
Την Κυριακή του Πάσχα θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Τέλος, τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βορειοδυτικά ορεινά είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου