Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Πάσχα με τον Πικάσο


Από τις πιο δημοφιλείς στην πόλη, η έκθεση της Συλλογής Οικονόμου έχει ήδη κατεβάσει 6.200 άτομα στη Δημοτική Πινακοθήκη στο Μεταξουργείο. Το πρώτο μέρος της τελειώνει την Κυριακή του Πάσχα (24/4) και μπορειτε να την επισκεφθείτε καθημερινά. Ζητήσαμε από τη διευθύντρια της Πινακοθήκης Νέλλη Κυριαζή να επιλέξει τρία έργα που ξεχωρίζει....


1 «Τίγρης ξαπλωμένη» του Ευγένιου Ντελακρουά Γνωστός φιλέλληνας ο Ντελακρουά, με το έργο του «Η Σφαγή στη Χίο» ενίσχυσε το ρεύμα υποστήριξης της Ελλάδας στην Ευρώπη. Στο συγκεκριμένο έργο ο καλλιτέχνης ενδιαφέρεται να αποδώσει το πορτρέτο και τη μεγαλοπρέπεια του θηρίου.

2 «Κεφάλι άνδρα» του Γιώργου Μπουζιάνη Από τα χαρακτηριστικά πορτρέτα του Έλληνα μεγάλου εξπρεσιονιστή, το έργο του οποίου έγινε γνωστό πολύ μετά το θάνατό του.

3 «Αντίληψη του χώρου» του Λούτσιο Φοντάνα Καλλιτέχνης της αφαίρεσης και της φτωχής τέχνης, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει νέο χώρο ο Φοντάνα τρυπούσε με αιχμηρά εργαλεία τη ζωγραφική επιφάνεια των έργων του. Οι οπές που φέρει το συγκεκριμένο έργο, το οποίο φιλοτεχνήθηκε το 1967, δημιουργούν την αίσθηση του βάθους.

http://www.athinorama.gr/arts/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου