Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Τα ενεργειακά ποτά κρύβουν κινδύνους

Τα ενεργειακά ποτά μπορεί να έχουν ωραία γεύση όμως η κατανάλωση τους κρύβει κινδύνους πολύ σοβαρούς για την υγεία μας που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο.. ειδικά αν καταναλώνονται σε συνδυασμό με αλκοόλ.
Σύμφωνα με ειδικές έρευνες, η υψηλή ποσότητα καφείνης, ταυρίνης, γκουαρανάς, νεραντζιού,τζίνσεγκ, γκλουκουρολακτονής, σύμπλεγμα βιταμινών Β και άλλων συστατικών, σε διαφορετικές συγκεντρώσεις κάνουν τα ενεργειακά ποτά ακατάλληλα για τον οργανισμό μας.

Κάποιες φορές τα ενεργειακά ποτά είναι εμπλουτισμένα με ανθρακικό, προκειμένου να ενισχυθεί η γεύση τους. Ο συνδυασμός του αλκοόλ με το ανθρακικό έχει την ιδιότητα να αυξάνει τον όγκο του αλκοόλ που απορροφάται από τον οργανισμό, αλλά και την ταχύτητα απορρόφησή τους. Αυτό σημαίνει ότι, όποιος καταναλώνει αλκοόλ με οποιοδήποτε ανθρακούχο ποτό, π.χ. ακόμη και ρετσίνα, μεθάει γρηγορότερα.

Χαρακτηριστικό της επικινδυνότητας τους είναι πως σε ορισμένες χώρες απαγορεύεται η κατανάλωσή τους, ενώ σε κάποιες άλλες πωλούνται στα φαρμακεία.
Στην Ελλάδα πάντως τα βρίσκουμε παντού: στα μπαρ, στα περίπτερα και στα σούπερ μάρκετ.

Πηγή:www.tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου