Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ο Κνουτ δεν µένει πια εδώ

Εκατοντάδες θαυµαστές του Κνουτ, του διάσηµου πολικού αρκούδου τον οποίο εγκατέλειψε η µητέρα του αµέσως αφότου γεννήθηκε, συγκεντρώθηκαν χθες µπροστά από το κλουβί του στον Ζωολογικό Κήπο του Βερολίνου για να θρηνήσουν τον θάνατο του αγαπηµένου τους φίλου. Ο Κνουτ, που αγαπήθηκε από τους απανταχού φιλόζωους, και όχι µόνο, ως το γλυκύτατο χνουδωτό αρκουδάκι το οποίο µεγάλωσε χάρις στη φροντίδα του φύλακά του, πέθανε εντελώς ξαφνικά το Σάββατο το απόγευµα µπροστά στα έκπληκτα µάτια εκατοντάδων επισκεπτών.
Το θλιβερό γεγονός άφησε πραγµατικά άναυδους φίλους και ειδικούς επί των ζώων, καθώς οι πολικές αρκούδες ζουν περίπου 15 µε 20 χρόνια στο φυσικό τους περιβάλλον.

Οσες µάλιστα ζουν υπό περιορισµό, εξηγούν οι ειδικοί, είθισται να ζουν περισσότερο δεδοµένου ότι έχουν εξασφαλισµένο νερό, τροφή κι επιπλέον δεν εκτίθενται σε µολύνσεις. «?εν µπορώ να καταλάβω τι συνέβη. Ηταν ευτυχισµένος και δεν είχε δώσει κανένα σηµάδι», παρατηρεί η Εβελιν Λιτόφσκι, φανατική του θαυµάστρια που έσπευσε στον ζωολογικό κήπο προκειµένου να µάθει περισσότερα για τις συνθήκες θανάτου του. Η Εβελιν είναι από τους πολλούς φίλους του Κνουτ που συνωστίστηκαν χθες γύρω από το κενό κλουβί του, αφήνοντας κόκκινα τριαντάφυλλα, λούτρινα αρκουδάκια, αναµµένα κεριά ή φωτογραφίες του µε σηµειώµατα. Πολλά παιδιά άφησαν ζωγραφιές του καλού τους αρκούδου ή έγραψαν γι’ αυτόν αποχαιρετιστήρια ποιήµατα.

«Από τη στιγµή που έµαθα για τον θάνατό του, κλαίω ασταµάτητα», λέει η Ιγκριντ Ρόµελ, µια 65χρονη συνταξιούχος που υποστηρίζει πως από τη στιγµή που ο Κνουτ γεννήθηκε, στις 6 ?εκεµβρίου του 2006, τον επισκεπτόταν απαραιτήτως µία φορά την εβδοµάδα. Τη βοήθησε, εξηγεί, να ξεπεράσει τον θάνατο του συζύγου της.

Η ιστορία του εγκαταλελειµµένου Κνουτ και του δίδυµου αδελφού του, ο οποίος έζησε µόλις λίγες µέρες µακριά από τη µητέρα του – έκανε τον γύρο του κόσµου πριν από τέσσερα χρόνια. Ειδικά, όταν ο άνθρωπος που ανέλαβε τη φροντίδα του, ο Τόµας Ντερφλάιν, κατασκήνωσε στον ζωολογικό κήπο ώστε να µπορεί ανά δίωρο να ταΐζει το αρκουδάκι µε το µπιµπερό. Οι εικόνες των δυο τους φιλοξενήθηκαν τότε στα πρωτοσέλιδα των περιοδικών και στον κινηµατογράφο. Οταν ο Ντερφλάιν πέθανε από έµφραγµα, το 2008, το θέµα επανήλθε στην επικαιρότητα κι εκείνος έµεινε στα χρονικά ως ο «µπαµπάς του Κνουτ». Οσο για τον Κνουτ, εξακολούθησε να απολαµβάνει την αγάπη του κόσµου κι ας µην ήταν πλέον το µικρό τρυφερό αρκουδάκι.

Σήµερα, στο πτώµα του Κνουτθα διεξαχθεί νεκροψία ώστε να εξακριβωθούν τα αίτιατου θανάτου του. Κάποιοιθαυµαστές τουβέβαια έχουν ήδη βγάλειτα συµπεράσµατά τους. Οπως, ότι κάτι του πέταξαν ή ότι πέθανε από το στρες που του προκαλούσαν οι τρεις θηλυκές αρκούδες µε τις οποίες µοιραζόταν το κλουβί του.
Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου