Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Λέξη - κλειδί: «κυκλάµινο»

Το σικλαµέν δίνει θάρρος, κουράγιο και τόλµη. Το χρώµα της χρονιάς που θα φορέσει η µόδα για να αντεπεξέλθει στις δύσκολες σύγχρονες καταστάσεις.

Οι λεπτές αποχρώσεις µε τις οποίες η µόδα προσπαθεί να βελτιώσει την πραγµατικότητα φέρνουν την απόχρωση του κυκλάµινου στα ρούχαµας. Να φορέσουµε πάνω µας το φωτεινόροζ µε τόνους κόκκινου είναι η λύση για να διατηρήσουµε την ενέργειάµας σε υψηλά επίπεδα. Αυτό ισχυρίζεται το Ινστιτούτο Χρώµατος Pantoneπου ορίζει τοχρώµα της χρονιάς. Και µε το οποίο δουλεύουν οι σχεδιαστέςτης µόδας τις συλλογές τους. Το 2011 λοιπόν η κυρίαρχη απόχρωση θα είναι ο κωδικός 18-2120 TCX και οι συγγενείς του. Μια γκάµα δηλαδή έντονων ροζ που θα κοκκινίζουν και µε το φως τους θα τονίζουν το πρόσωπο και τη διάθεση. Στον κόσµο της µόδας, όπου οιδηµιουργοί και οι συνεργάτες τους επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις συναισθηµατικές µεταπτώσεις, τα χρώµατα έχουν τον πρώτο λόγο.Ιδιαίτερα µάλιστα στις ανοιξιάτικεςκαι καλοκαιρινές συλλογές τους. Για τις οποίες στρέφονται στα τοπία της φύσης σε διάφορα µέρη του πλανήτη ή στις χρωµατικές παλέτες και τα αντικείµενα που χρησιµοποιούνται στις τοπικές παραδόσεις σε όλον τον κόσµο. Στο άνοιγµα λοιπόν της νέας χρονιάς, οι αποχρώσεις των κυκλάµινωνεξαπλώθηκαν στις πασαρέλες µαζί µε την επιρροή της δεκαετίας του ‘70.

Η θετική ενέργεια του συγκεκριµένου χρώµατος συνδυάζεται µε τη δυναµική της συγκεκριµένης εποχής.

Τότε που ο κόσµος ανακάλυπτε τον εξωτισµό των µακρινών ταξιδιών, τη φυγή στον ρεµβασµό κάτω από ζεστούς έναστρους ουρανούς και οι γυναίκες ανακάλυπταν τη σεξουαλικότητά τους. Τότε που η µόδα τις βοηθούσε να την αναδείξουν κάτω από τα φώτα του «Studio 54».

Αυτό και έπραξε ο Μαρκ Τζέικοµπς στη δική του συλλογή, καθώς τα είδε όλα µέσα από το πρίσµα της ντίσκο και του Ιβ Σεν Λοράν εκείνης της εποχής.

Ο Βέλγος ΝτριςΒαν Νότεν, πουσυνδυάζει τις επιρροές τέχνης και ταξιδιών προς ασιατικούς προορισµούς, έφτασε στη διαβάθµιση του σικλαµέν µέσααπό τα έργα του συµπατριώτη του ζωγράφου Τζεφ Βερχέγιεν. Για τον Βαν Νότεν η συγκεκριµένη απόχρωση φωτίζει τα ανδρόγυνου στυλ σύνολά του προσθέτοντας θηλυκό χαρακτήρα. Για τον Ραφ Σίµονς, που χρησιµοποιεί τη µονοχρωµία για να γοητεύει τους θεατές µε τις αναλογίες όγκου και γραµµών της σιλουέτας, το σικλαµέν ήταν µια από τις ζωηρόχρωµες προτάσεις της φετινής συλλογής του.
Τα Νέα

3 σχόλια:

  1. Για σένα Μάγδα,περιμένω κριτική...!Εσένα θα σου πάει το χρώμα αυτό,εμένα με τίποτα.χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψηφίζω Marc Jacobs με χίλια....!!!!!!!!!
    Το ροζ το λατρευω Λία....κάνε κι εσυ μια προσπάθεια! Barbie καταστάσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή