Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Το βαπόρι απ την Περσία...

Τον Ιανουάριο του 1977 το υπό κυπριακή σημαία μότορσιπ ¨Γκλόρια¨ - το οποίο είχε αποπλεύσει από τη Βηρυτό με προορισμό την Αμβέρσα - εντοπίστηκε από τις λιμενικές αρχές με 11 τόνους κατεργασμένου χασίς!Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχει κατασχεθεί στα χρονικά παγκοσμίως είχε κρυφτεί ανάμεσα στα κεντήματα…


Οι λιμενικές αρχές συνέλαβαν τον πλοίαρχο Νίκο Ξανθόπουλο και τους ναυτικούς του πλοίου οι οποίοι είχαν κρυφτεί και για να τους εντοπίσουν έκαναν χρήση καπνογόνων..

Επίσης εντοπίστηκαν και...

δύο πιστόλια τύπο Μπράουνινγκ με 500 σφαίρες..

Ο ταλαντούχος συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης ακούει την είδηση και δημιουργεί το πολύ γνωστό και διαχρονικό τραγούδι ¨Το βαπόρι απ’ την Περσία¨ το οποίο έγινε εμπορική επιτυχία πριν καν κυκλοφορήσει σε δίσκο.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης το τραγουδούσε στο πάλκο του ¨Σκοπευτηρίου¨ όπου εμφανιζόταν μαζί με την Λιζέτα Νικολάου. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη επιτυχία του…

Όσο αφορά την υπόθεση του χασίς, τα στοιχεία που ήρθαν στο φως αργότερα αναφέρουν ότι ο πλοίαρχος Νίκος Ξανθόπουλος φέρεται να ήταν συνεργάτης αμερικανικών υπηρεσιών δίωξης ναρκωτικών DEA.

Επίσης ήταν στημένη υπόθεση η σύλληψη του ¨Γκλόρια¨ η οποία ήρθε σε πέρας με τα ανώτερα κλιμάκια του υπουργείου και φρόντισαν η σύλληψη των φορτίων να γινόταν με αληθοφανή τρόπο για να μην εκτεθεί ο Νίκος Ξανθόπουλος και τεθεί η ζωή του σε κίνδυνο.

Και όλα αυτά έχουν κάποια αμοιβή… 7.800.000 δραχμές!

Ο Νίκος Ξανθόπουλος πήρε 1.500.000 δραχμές και τα υπόλοιπα τα μοιράστηκαν οι αξιωματικοί…


www.http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου