Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Επιστροφή 'H βασίλισσα του χιονιού' στο Θέατρο Ολύμπια


Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει το νεοκλασικό-ρομαντικό παραμύθι 'H βασίλισσα του χιονιού' (The Snow Queen) που βασίζεται στο ομότιτλο έργο του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, σε χορογραφία Ρέυ Μπάρρα. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνει ο Χόμπαρτ Ερλ.

Η υπόθεση
Ο Σατανάς πανηγυρίζει γιατί κατασκεύασε ένα μαγικό καθρέφτη που συρρικνώνει καθετί καλό και μεγεθύνει καθετί κακό. Στρέφει τον καθρέφτη στους ανθρώπους, όταν όμως προσπαθεί να βλάψει τον Θεό, ο καθρέφτης θρυμματίζεται. Σε μία πόλη υπάρχουν δυο γειτονικά σπίτια ενωμένα με μία αναρριχώμενη τριανταφυλλιά. Εκεί μένουν η Γκέρντα και ο Κάυ, αδερφικοί φίλοι. Μια καλοκαιρινή μέρα παίζουν με τους φίλους τους. Όταν μένουν μόνοι, επισφραγίζουν τη φιλία τους με ένα τριαντάφυλλο. Το τριαντάφυλλο ζωντανεύει, και τα παιδιά μαγεύονται από την ομορφιά του. Ξαφνικά, ένα θραύσμα του σατανικού καθρέφτη μπαίνει στο μάτι του Κάυ και διαπερνά την καρδιά του. Κυριευμένος από τον Σατανά, ο Κάυ επιτίθεται στην Γκέρντα και στους φίλους του. Εμφανίζεται η Βασίλισσα του Χιονιού. Ο Κάυ μαγεύεται από την ψυχρή ομορφιά και τη δύναμή της, και την ακολουθεί στο βασίλειό της.
Η μουσική της παράστασης επιλέχθηκε από το χορογράφο του έργου Ρέυ Μπάρρα και τον αρχιμουσικό Μίχαελ Χάιζε, που διεύθυνε την παγκόσμια πρεμιέρα στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου 1995.
Συντελεστές:
Μουσική διεύθυνση Χόμπαρτ Ερλ
Σκηνικά – Κοστούμια Τότα Πρίτσα
Φωτισμοί Ρέυ Μπάρρα, Τότα Πρίτσα
Ορχήστρα Εθνικής Λυρικής Σκηνής
ΔΙΑΝΟΜΗ
Γκέρντα Νατάσσα Σιούτα, Σταυρούλα Καμπουράκη
Κάυ Ντανίλο Ζέκα, Αλεξάντερ Νέσκωβ
Βασίλισσα του Χιονιού Μαρία Κουσουνή-Φίκα, Σταυρούλα Καμπουράκη
Τριαντάφυλλο Αλίνα Στεργιανού, Μαρία Κουσουνή-Φίκα
Καβαλιέροι του Τριαντάφυλλου Ίγκορ Σιάτζκο, Γιώργος Βαρβαριώτης, Βαγγέλης Μπίκος
Σατανάς Αιμιλία Γάσπαρη
Χορεύουν οι πρώτοι χορευτές, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Διαλέξεις πριν την πρεμιέρα
Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 5:00 το απόγευμα, στο ανανεωμένο αισθητικά Φουαγέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Εύη Καρπούζη, χορεύτρια του Corps de Ballet της ΕΛΣ και φιλόλογος, η Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγος και δημοσιογράφος και ο υπεύθυνος του Τομέα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΛΣ Νίκος Ξανθούλης αναλύουν, συζητούν και προκαλούν το κοινό που θέλει να μάθει τα μυστικά του Μπαλέτου «Η Βασίλισσα του Χιονιού» σε μουσική Αλεξάντρ Γκλαζουνόφ και χορογραφία Ρέυ Μπάρρα που ανεβαίνει στο Λυρικό μας Θέατρο.

Προπώληση εισιτηρίων
Από τα Ταμεία τoυ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα / Καθημερινά 9.00–21.00 Τηλ. πωλήσεις 210 3662 100, 210 3612 461, 210 3643 725
Ηλεκτρονική προπώληση www.nationalopera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου