Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ιταλία Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν για την παιδεία

 
 Χιλιάδες Ιταλοί φοιτητές διαδήλωσαν σε αρκετές πόλεις διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας στη Ρώμη απέτρεψε την επανάληψη των επεισοδίων της περασμένης εβδομάδας στο κέντρο της πόλης.


Στη βροχερή πρωτεύουσα δεν αναφέρθηκαν ταραχές, αλλά αντιθέτως ένταση επικράτησε στο Παλέρμο και λίγα επεισόδια έγιναν στη Νάπολη, στο Μιλάνο και στο Τορίνο.

Το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που η κυβέρνηση λέει ότι θα ενισχύσει το εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ η αντιπολίτευση θεωρεί ότι μειώνει τις δαπάνες χωρίς να λύνει τα προβλήματα, συζητήθηκε στη Γερουσία και αύριο θα γίνει η τελική ψηφοφορία.

 Μετά τις διαδηλώσεις στη Ρώμη, μία αντιπροσωπεία φοιτητών συναντήθηκε με τον πρόεδρο, Ναπολιτάνο, για να του εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και να τον καλέσουν να μην υπογράψει το νομοσχέδιο.

Με την ανεργία στους νέους να φθάνει το 25% στο σύνολο της χώρας και στο 35% στο νότιο τμήμα, οι κινητοποιήσεις των νέων με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση θεωρούνται από τους αναλυτές ως έκφραση της δυσαρέσκειάς τους για το μέλλον τους.

Ωστόσο η υπουργός Παιδείας, Μαριαστέλα Τζελμίνι, υποστηρίζει ότι τα μέτρα είναι απολύτως αναγκαία για να συνδεθεί το εκπαιδευτικό σύστημα με την αγορά εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=374340&dt=22/12/2010#ixzz18sdnDyZ3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου