Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Χειμερινές αποδράσεις...

Η παραμυθένια και χιονισμένη Αυστρία αποτελεί μια από τις ιδανικότερες επιλογές για ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι. Οι εκδηλώσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων ξεκινούν στις 6 Δεκεμβρίου με τη γιορτή του Αγίου Νικολάου και κορυφώνονται την 1η Ιανουαρίου με τη Συναυλία της Πρωτοχρονιάς. Θα μαγευτείτε από τη στολισμένη Βιέννη, που τέτοια εποχή μοιάζει σα ζωγραφιά βγαλμένη από τις σελίδες χριστουγεννιάτικης ιστορίας. Γι΄αυτό μη χάσετε χρόνο και περιπλανηθείτε στους δρόμους της για να ζήσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων. Όσο για την Πρωτοχρονιά θα ήταν ιδανικά, αν καταφέρνατε να βρεθείτε καλεσμένοι σε κάποια από τις λαμπρές δεξιώσεις, που δίνονται για το μεγάλο γεγονός. Όπως και να ’χει, ό,τι κι αν κάνετε μην ξεχάσετε, ότι βρίσκεστε στο σωστό μέρος τη σωστή εποχή για να επιδοθείτε σε … χειμερινά σπορ!

Η πατρίδα του σκι

Αδράξτε την ευκαιρία, τόσο οι αρχάριοι, όσο και οι δεινοί σκιέρ και επισκεφθείτε τα διάσημα Βόραλμπεργκ το Τιρόλ, το Σάλτζμπουργκ, την Άνω Αυστρία αλλά και την Καρινθία. Κοστίζουν, αλλά αξίζουν! Αν όμως θέλετε κάτι πιο οικονομικό, σκεφθείτε σαν εναλλακτική το cross country ski.


Εξίσου συναρπαστικό και βολικό αφού μπορεί να γίνει σε αραιοκατοικημένες περιοχές με μπόλικο χιόνι οπουδήποτε στη χώρα. Η ορειβασία, από την άλλη, είναι μια ενδιαφέρουσα λύση για εκείνους που δε φοβούνται τα ύψη, ενώ για τους πολύ τολμηρούς υπάρχει το παρά πέντε και η πτώση μ’ αλεξίπτωτο.

Από άποψη χρημάτων, η Αυστρία θα σας κόστιζε κάτι λιγότερο το Νοέμβριο ή τον Ιούνιο, αλλά κοντά στις γιορτές οι τιμές παίρνουν την ανιοούσα, εξαιτίας της τουριστικής προσέλευσης. Πιο τσουχτερά είναι τα ξενοδοχεία, αλλά σε περίπτωση που δε θέλετε να ξοδέψετε πολλά, η πανσιόν με 60 ευρώ τη βραδιά είναι μια καλή λύση.

Η χώρα έχει ως νόμισμα το Ευρώ, οπότε δε θα έχετε πρόβλημα στις συναλλαγές με μετρητά. Προσέξτε, όμως, τις πιστωτικές κάρτες, γιατί πολλά μαγαζιά κι εστιατόρια δεν τις δέχονται. Τέλος, θυμηθείτε ότι αν πάρετε ταξί ή ζητήσετε τα "φώτα" ξεναγού θα πληρώσετε ένα 10% παραπάνω.
Καλές γιορτές!



1 σχόλιο: