Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η προσφυγική κρίση έχει οξυνθεί σε απίστευτο βαθμό καθώς ο διάδρομος των Βαλκανίων έχει κλείσει. Περίπου 300 πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ΣΕΑ Αλμυρού με δεκάδες παιδιά, χωρίς τροφή και ιατρική βοήθεια.
Σήμερα το δίκτυο που έχουμε φτιάξει, επισκέφθηκε με ιατρούς και κατέγραψε τις ιατρικές ανάγκες. Υπάρχει άμεση ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια καθώς δήμοι και κρατικοί φορείς σταματούν σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού τα προσφυγικά καραβάνια χωρίς καμιά μέριμνα, με μοναδικό στόχο να μην συσσωρευτούν επιπλέον άνθρωποι στα σύνορα χωρίς ελπίδα διέλευσης.
Όπως μάθαμε, άλλα τρια πούλμαν με πρόσφυγες θα σταματήσουν στο εν λόγω σημείο.
Αύριο Τετάρτη 24/2 θα υπάρξουν δυο αποστολές δικές μας, μια στις 12.00 με την ιατρική βοήθεια και μια νωρίς το απόγευμα μέχρι τις 5μμ. με ότι τρόφιμα έχουμε τη δυνατότητα να συλλέξουμε.
Χρειάζονται γάλα σε σκόνη για ηλικία μέχρι 2 ετών
Γάλα φρέσκο 1/2 λίτρου ή μακράς διαρκείας.
Παιδικές τροφές συσκευασμένες σε βαζάκια
Κονσέρβες που να έχουν δικό τους κλειδί ανοίγματος
Νερό
Μέσα στη τεράστια κρίση που βιώνουμε, χρειάζεται να παραμείνουμε άνθρωποι.
Για οποιαδήποτε δυνατότητα βοήθειας, επικοινωνείστε μαζί μου τηλεφωνικά.
Γιάννης Χατζηγιάννης
Εργαζόμενος ΙΚΑ Βόλου
6972004219
Φωτογραφίες – DromosPress
 http://dromosmag.blogspot.gr/2016/02/refugees.html
https://ergatis.wordpress.com/\

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Πογκρόμ κατά των δέντρων της πόλης του Βόλου έχει εξαπολύσει η Δημοτική Αρχή. Κανένας σεβασμός στο πράσινο, κανένας προγραμματισμός, καμία εφαρμογή κανόνων γεωπονικής δεν υπάρχει. Τα συνεργεία που έχουν αναλάβει το κλάδεμα, προφανώς εκτελώντας εντολές, πετσοκόβουν κυριολεκτικά τα δέντρα, παρά τις διαμαρτυρίες των πολιτών, που βλέπουν το πράσινο στη γειτονιά τους να καταστρέφεται. Και αναλογίζονται βέβαια ότι το καλοκαίρι δε θα έχουν πού να σταθούν.
Σε μια πόλη που έχει έντονο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το πράσινο είναι πολύτιμο, γιατί απορροφάει τους ρύπους και δίνει οξυγόνο και ζωή στους πολίτες. Αλλά τί να περιμένει κανείς από μια Δημοτική Αρχή η οποία έλαμψε δια της απουσίας της από τη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για την ατμοσφαιρική ρύπανση, στην οποία συμμετείχαν άπαντες οι φορείς της πόλης. Λες και η σύσκεψη αφορούσε άλλη πόλη και όχι το Βόλο.
Ενώ δεν έχουν φυτευτεί, τα δέντρα τα οποία είχε δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή, παρά μόνο λουλουδάκια, τα οποία μπορεί μεν να είναι όμορφα αλλά δε λύνουν το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καταστρέφεται το πράσινο που υπάρχει, με τα δέντρα κυριολεκτικά να πετσοκόβονται αντί να κλαδεύονται.
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καταγγέλλει την ανεύθυνη πολιτική της Δημοτικής Αρχής απέναντι στο πράσινο. Τη σαδιστική συμπεριφορά της απέναντι στα δέντρα της πόλης. Για το λόγο αυτό κυκλοφόρησε αφίσα στην πόλη με σχετικές φωτογραφίες. Καμία ελπίδα δεν έχουμε για την κατανόηση του προβλήματος. Οι άνθρωποι είναι αλλού!
http://www.oikoen.gr/index.php/2009-05-26-16-44-06/ppm/900-to-prasino-tou-volou-en-kindyno
Δείτε σχετικές φωτογραφίες: 
Μέσα Γενάρη έγινε το κλάδεμα - ξεριζωμός των δεντρών στο ποτάμι του Βόλου, στην Νέα Ιωνία.
Ήμασταν πάρα πολλοί οι ένοικοι της περιοχής, και όχι μόνο που διαμαρτυρηθήκαμε στους εργάτες,
παρόλ'αυτά συνέχισαν τις εργασίες. Η περιοχή μοιάζει με σκηνικό πολέμου.
Δέντρα πολλών ετών με τεράστιους κορμούς και ύψος, κόπηκαν στα 2 μέτρα. Κύριοί μου, 
δεν έχει να κάνει με την αισθητική μας αυτό το οποίο ονομάζετε κλάδεμα, έχει να κάνει με την
απώλεια φυσικής ομορφιάς και προσφοράς για την οποία κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα ν'αποφασίζει.
Μην συνεχίσετε κατά τον ίδιο τρόπο στις υπόλοιπες περιοχές (στην οδό Μαγνήτων), στην οποία
είχε γίνει κλάδεμα δύο χρόνια πριν και κόπηκαν τα πανέμορφα αυτά δέντρα της οδού με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Δεν έχει κανείς μας απολύτως το δικαίωμα αυτό. 



Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Μαγευτικό χωριό χωρίς δρόμους στην Ολλανδία μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι

σπιτι χωριο
Υπάρχουν πολλές περιοχές στον κόσμο που είναι τόσο σουρεαλιστικές και όμορφες που κοιτάζοντάς τις νομίζεις ότι βλέπεις σκηνή από ταινία.
Αυτό παθαίνουν και οι επισκέπτες του χωριού Giethoorn στη βόρεια Ολλανδία, που μοιάζει με σκηνικό από ταινία βασισμένη σε παιδικό παραμύθι, κάτι σαν μαγεμένη γειτονιά. Αλλά αυτό το τοπίο είναι εντελώς πραγματικό. Με πληθυσμό μόλις 2.600 και ελάχιστο τουρισμό, το Giethoorn ή αλλιώς η μικρή Βενετία του βορρά, είναι τόσο γραφικό και όμορφο, ανάμεσα σε καταπράσινους κήπους και γάργαρα νερά.
Ακόμα και ιστοσελίδα του αναφέρει ότι «ο πιο δυνατός ήχος που μπορεί να ακούσετε οι κραυγές μιας πάπιας ή άλλων πτηνών».
brian ytsu/Flickr Creative Commons
Εκεί οι κάτοικοι δεν ξέρουν τι θα πει ατμοσφαιρική ρύπανση. Οι ίδιοι για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν τα πόδια τους ή το ποδήλατό τους ενώ για τις πιο μακρινές αποστάσεις χρησιμοποιούν τα μικρά βαρκάκια που βρίσκονται στο ποτάμι. Τον χειμώνα που όλα παγώνουν, χρησιμοποιούν χιονοπέδιλα.
Και ενώ είναι τόσο απομακρυσμένο, που ακόμη και ο ταχυδρόμος παραδίδει τα γράμματα με βάρκα, είναι εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο από το Άμστερνταμ, και διαθέτει χαριτωμένα πανδοχεία. Το παραμυθένιο αυτό ολλανδικό χωριό έχει συνολικά 180 γέφυρες που διασχίζουν τα κανάλια.
Απολαύστε τις ασύλληπτες φωτογραφίες, κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε πόσο όμορφα θα ήταν να μπορούσατε να ξυπνήσετε εκεί.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ξένος σκηνοθέτης αποθεώνει το Πήλιο σε μοναδικό βίντεο



Ο Καναδός σκηνοθέτης  Κρίστοφερ Ντορμόι παρουσιάζει το Πήλιο μέσα από το φακό του, αποθεώνοντας την ομορφία του παραμυθένιου τοπίου, που αποτελεί ονειρεμένο προορισμό για κάθε ταξιδιώτη.
Δείτε το βίντεο εδώ:
tvxs.gr

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Φίλιπ Πούλμαν: Τα παιδιά χρειάζονται τέχνη, όσο χρειάζονται αγάπη και φαγητό

Ο Φίλιπ Πούλμαν (Philip Pullman) είναι ένας Βρετανός συγγραφέας που έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία. Το παρακάτω κείμενο το έγραψε για τη δέκατη επέτειο του Astrid Lindgren Memorial Award το 2012.
Τα παιδιά χρειάζονται τέχνη και ιστορίες και ποιήματα και μουσική όσο χρειάζονται αγάπη και φαγητό και καθαρό αέρα και παιχνίδι. Αν δεν δώσεις σε ένα παιδί τροφή, η ζημιά γίνεται γρήγορα ορατή. Αν δεν αφήσεις ένα παιδί να έχει καθαρό αέρα και παιχνίδι, η ζημιά είναι επίσης ορατή, αλλά όχι τόσο γρήγορα. Αν δεν δώσεις σε ένα παιδί αγάπη, η ζημιά μπορεί να μην είναι φανερή για μερικά χρόνια, αλλά είναι μόνιμη.
Αλλά αν δεν δώσεις σε ένα παιδί τέχνη και ιστορίες και ποιήματα και μουσική, η ζημιά δεν είναι τόσο εύκολα ορατή. Είναι εκεί όμως. Τα σώματα τους είναι αρκετά υγιή• μπορούν να τρέξουν και να πηδήξουν και να κολυμπήσουν και να φάνε λαίμαργα και να κάνουν πολύ θόρυβο, όπως έκαναν πάντα τα παιδιά,  αλλά κάτι λείπει.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

«Η βαλσαμωμένη γιαγιά»: Η καλύτερη ελληνική ταινία animation 2015


Η ταινία «My Stuffed Granny», φτιαγμένη με την τεχνική του stop-motion, αφηγείται την ιστορία της μικρής Σοφίας που αγαπάει τη γκρινιάρα γιαγιά της, παρόλο που είναι πάντα πεινασμένη και τρώει τα λίγα τρόφιμα που μπορούν να αγοράσουν. Η σύνταξή της γιαγιάς είναι το μόνο πράγμα που βοηθά εκείνη και τον πατέρα της να ζουν και κάποια στιγμή όταν η γιαγιά πεθαίνει πρέπει να βρουν έναν τρόπο να τα βγάλουν πέρα.
To εξαιρετικό φιλμάκι εστιάζει στη σχέση της εγγονής με τη γιαγιά της, κλείνοντας με αισιοδοξία το μάτι στην κρίση που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα: Ένα κοριτσάκι προσπαθεί να φυτρώσει σποράκια από υπολειπόμενα φαγητά, για να ταΐσει όλη την οικογένεια.