Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

30 φωτογραφίες από το παρελθόν

Η γνωστή φράση «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις» ειπώθηκε για πρώτη φορά το 1911 από τον Αμερικανό εκδότη Άρθουρ Μπρίσμπεϊν.

1. Γυναίκα έτοιμη για χημικό πόλεμο, Αγγλία, 1938.
 dinfo.gr - 30 φωτογραφίες από το παρελθόν που πρέπει να δείτε
2. Αποσυσκευάζοντας το κεφάλι του Αγάλματος της Ελευθερίας, 1885
dinfo.gr - 30 φωτογραφίες από το παρελθόν που πρέπει να δείτε
3. Ο Έλβις στον στρατό, 1958

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Τζαφάρ: Πώς καταρρίπτεται ο ρατσισμός σε 2 λεπτά

Το «Τζαφάρ» είναι ένα αντιρατσιστικό φιλμ μικρού μήκους της Νάνσυ Σπετσιώτη.

Μέσα σε δύο μόλις λεπτά αυτή η ταινία μικρού μήκους «λέει» με τον πιο απλό και συγκινητικό τρόπο όσα χρειάζονται να ειπωθούν για τον ρατσισμό.
Της Νάνσυ Σπετσιώτη, με τους Ναταλία Δραγούμη, Νίκο Ψαρρά, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Waseem Aktar, Χαρά Τσιόνγκα, Γεωργία Κατσικονούρη.

 

Πηγή: http://tvxs.gr/news/sinema/jafar-pos-katarriptetai-o-ratsismos-se-2-lepta

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Οι 10 όροι που αναζητήθηκαν περισσότερο στο Google το 2013

Η χρονιά τελειώνει και αυτή είναι η ιδανική εποχή για όσους λατρεύουν τις λίστες. Η Google έδωσε στη δημοσιότητα τους 10 όρους που αναζητήθηκαν περισσότερο στo "ψαχτήρι" της.
 
Ξεκινάμε από το τέλος προς την αρχή...
 
 
10. North Korea
 
 

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ederlezi

   Ederlezi, το τραγούδι της αριστουργηματικής ταινίας "Time of the Gypsies" 1988  του Emir Kusturica.

Time of the Gypsies (1988)

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

H φωτογραφία της ημέρας

H φωτογραφία της ημέρας
O φωτογράφος Paul Souders απαθανάτισε ένα μεγαλοπρεπές πλάσμα να τον παρακολουθεί καθώς κινούταν στο πολικό Ηudson Bay του Καναδά. Το στιγμιότυπο με τη θηλυκή αρκούδα βυθισμένη σε ένα μικρό άνοιγμα στους πάγους απέσπασε το βραβείο Photo of the Year στον φετινό διαγωνισμό του Νational Geographic ξεχωρίζοντας από 7.000 συμμετοχές.   
Πηγή: www.lifo.gr

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Σαν σήμερα 19/12/2013

Θα τρώμε Wi-FiΠανό στο γεφυράκι που βρίσκεται στην παραλία του Βόλου και οδηγεί στο Κορδόνι.
Πηγή: ταχυδρόμος

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Οι 15 άσκοπες χρήσεις του τζακιού!

Μετά τα γέλια μέχρι δακρύων που προκάλεσε στο πανελλήνιο η σύσταση δυο υπουργείων (ΠΕΚΑ - Υγείας) για περιορισμό της άσκοπης χρήσης τζακιών, σύμβουλοι των δυο υπουργών, υπό την καθοδήγηση της Task Force, ετοιμάζουν διευκρινιστική εγκύκλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εμπεριστατωμένη εγκύκλιο θα δίνονται συγκεκριμένα παραδείγματα για το τι σημαίνει άσκοπη χρήση που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και μάλιστα θα υπάρχουν διαφορετικά παραδείγματα για τα σπίτια που έχουν θέρμανση και διαφορετικά για εκείνα που δεν έχουν.
Σπίτια με θέρμανση
Στην εγκύκλιο θα αναφέρεται ότι άσκοπη χρήση γίνεται όταν:
-τα καλοριφέρ δουλεύουν στο φουλ και ανάβουμε το τζάκι για να κάνουμε ατμόσφαιρα
-τα καλοριφέρ δουλεύουν στο φουλ και ανάβουμε το τζάκι για να ψήσουμε λουκάνικα, παντσέτες, κάστανα
-τα καλοριφέρ δουλεύουν στο φουλ και ανάβουμε το τζάκι για να το φωτογραφήσουμε και να «ανεβάσουμε» τη φωτό στο facebook και στο twitter
-τα καλοριφέρ δουλεύουν στο φουλ και ανάβουμε το τζάκι γιατί μας έχουν μείνει ξύλα από πέρσι και πιάνουν χώρο στην αποθήκη/βεράντα
-τα καλοριφέρ δουλεύουν στο φουλ αλλά ανάβουμε το τζάκι γιατί παρά την πολυετή ψυχοθεραπεία δεν «βγήκε» ο πυρομανής από μέσα μας
-τα καλοριφέρ δουλεύουν στο φουλ αλλά ανάβουμε το τζάκι γιατί ήρθε επιτέλους το πολυπόθητο τρίτο ραντεβού…
-τα καλοριφέρ δουλεύουν στο φουλ αλλά ανάβουμε το τζάκι γιατί μας αρέσει ο ήχος που κάνουν τα ξύλα όταν καίγονται
-τα καλοριφέρ δουλεύουν στο φουλ αλλά ανάβουμε το τζάκι γιατί αρέσει  στον Shaggy (σ.σ γάτος) να κάθεται δίπλα στη φωτιά
Σπίτια χωρίς θέρμανση

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Η γκαρσονιέρα

Photo: Angeliki Panagiotou / Fosphotos.com
Photo: Angeliki Panagiotou / Fosphotos.com
Τον καιρό που πίστευα ακραδάντως ότι κρατούσα τον ανώτατο θρησκευτικό άρχοντα της υφηλίου από τους όρχεις, τριγύριζε στον χώρο της δουλειάς μου ένας σκοτεινός τυπάκος ακαθόριστης ηλικίας που φορούσε παλιομοδίτικα σακάκια και δεν μιλούσε ποτέ. Ήταν μια άχρωμη σκοτεινή υποπροσωπικότητα, κοντός και κλειστός σαν αναδιπλωμένο στρείδι, με μάτια χωμένα βαθιά μέσα στις κόχες τους. Κανένας δεν ήξερε τι ακριβώς δουλειά έκανε στην επιχείρηση, λαθροβιούσε αόριστα στις παρυφές της πολυπρόσωπης αυλής του λαμπερού αφεντικού. Ένα μεσημέρι, παρακολουθώντας από απόσταση μια συζήτηση δημοσιογράφων περί μεγαλόπνοων επενδύσεων, χρηματιστηρίου, αγορών και προθεσμιακών καταθέσεων, αποφάσισε ξαφνικά ν’ ανοίξει το στόμα του. Δεν ξέρω γιατί διάλεξε εμένα, πάντως έστρεψε το πέτρινο βλέμμα του προς το μέρος μου και είπε με την ένρινη φωνή του: «Καλύτερα ν’ αγοράσεις μια γκαρσονιέρα».
Έμεινα άναυδος στο άκουσμα της απόκοσμης παραίνεσής του. Ο συνδυασμός της ανέκφραστης φάτσας του, του χαμηλού πνευματικού βεληνεκούς του, της καταφανούς επενδυτικής ασχετοσύνης του και της παλαιολιθικής συμβουλής στην οποία κατέληξαν όλα τούτα, ήταν η επιτομή του κωμικού. Συγκράτησα με κόπο την έκρηξη του περιφρονητικού γέλωτα που αναδύθηκε ως τα κράσπεδα του λάρυγγά μου και απάντησα: «Δεν χρειάζομαι γκαρσονιέρα, Σταύρο, υπάρχουν και ξενοδοχεία». Ήμουν ένα γνήσιο τέκνο της απατηλής πλουσιοπάροχης εποχής που διανύαμε και η άποψη ενός μεσόκοπου παιδιού για τα θελήματα σαν κι αυτόν είχε την αξία ενός κόκκου άμμου μπροστά στο παπούτσι μου.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Το διάβασμα χαρίζει ζωή

Ευχαρίστηση: 15 mg
Περιέργεια: 8 mg
Φαντασία: 10 mg
Εξέγερση: 12 mg
Γνώση: 9 mg
Γευστικά στοιχεία: πολλά !
Books packing
(Πηγή: Improbables Librairies)

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Παύλος Σιδηρόπουλος: Ο πρίγκιπας της ελληνικής ροκ

Φωτογραφία από το blog του Μανώλη Νταλούκα
Σαν σήμερα, στις 6 Δεκεμβρίου του 1990, «έφυγε» ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής ροκ μουσικής. Ο συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής Παύλος Σιδηρόπουλος, παρόλο που έζησε μόλις μέχρι την ηλικία των 42 ετών, άφησε πίσω του αξιοσημείωτη μουσική κληρονομιά με αντοχή στο χρόνο και επιρροή στους νέους καλλιτέχνες.
Ο Παύλος Σιδηρόπουλοςγεννήθηκε στις 27 Ιουλίου 1948στην Αθήνα. Ήταν δισέγγονος τουΑλέξη Ζορμπά και ανιψιός της ποιήτριας Έλλης Αλεξίου. Ως παιδί, δεν σπούδασε μουσική - παρόλο που το ταλέντο του είχε φανεί από πολύ νωρίς - διότι δεν το θέλησε ο πατέρας του. Στα εφηβικά του χρόνια άρχισε να ακούει κυρίως ροκ εντ ρολ.
Η μουσική του πορεία ξεκίνησε το 1970 στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε μαθηματικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Εκεί, γνώρισε τον Παντελή Δεληγιαννίδη, με τον οποίο δημιούργησαν το ντουέτο «Δάμων και Φιντίας». Στη συνέχεια, κατέβηκαν στην Αθήνα και μέσα στη διετία 1970-71 ηχογράφησαν για τη δισκογραφική εταιρεία Lyra τον πρώτο τους μικρό δίσκο 45 στροφών, με τα τραγούδια «Ξέσπασμα» και «Ο κόσμος τους». Επιπλέον, συμμετείχαν στη ζωντανή ηχογράφηση «Ζωντανοί στο Κύτταρο» με τα κομμάτια τους «Απογοήτευση» και «Ο γέρο-Μαθιός».

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

O 18χρονος εφευρέτης είπε όχι στο MIT και μένει στο Μετσόβειο

Απίστευτο και όμως αληθινό. Αρνήθηκε υποτροφίες για σπουδές σε δύο από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου ο νεαρός Χάρης Ιωάννου, επιμένοντας «ελληνικά» και συνεχίζοντας τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Η απόφασή του ίσως κάποιος τους εκπλήξει ή άλλους να τους εντυπωσιάσει. Πάντως ο 18χρονος Χάρης Ιωάννου είπε ένα βροντερό «όχι» σε ΜΙΤ και Imperial, δύο πανεπιστήμια παγκόσμιας εμβέλειας.
Υπενθυμίζεται πως ο 18χρονος εφευρέτης, δημιούργησε ένα ρομποτικό χέρι που βοηθάει ανθρώπους με περιορισμένη κίνηση. Τον είδαμε πέρσι στο Tedx Athens. Τότε ήταν ένας 17χρονος μαθητής τρίτης λυκείου, ο οποίος εμπνεύστηκε ένα ρομποτικό χέρι που βοηθάει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να λειτουργούν στην καθημερινότητα τους.
O Ιωάννου έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.Στην συνέχεια συμμετείχε σε ένα workshop με την google science στην Καλιφόρνια, όπου η εφεύρεση του πέρασε στις 90 καλύτερες του κόσμου στην πρώτη φάση -πρώτη φορά για Έλληνα- και μετέπειτα στις 15 καλύτερες. Εκεί βοηθήθηκε από την Google να ελαφρύνει 6 φορές κάτω το βάρος του χεριού και να μειώσει το κόστος παραγωγής του κατά 400%.
Κάπου εκεί του έγινε πρόταση από δύο σημαντικότατα Πανεπιστήμια του κόσμου. Το αμερικάνικο ΜΙΤ και το βρετανικό Imperial. Ωστόσο ο 18χρονος επέλεξε την παραμονή στην Ελλάδα, παρά το γεγονός πως «έχει κάνει μάθημα μόλις 1,5 ώρα» όπως ο ίδιος ανέφερε.
Πηγή: koolnews