Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τάνια Τσανακλίδου του '80 αυτοσυστήνεται


taniatsanaklidou1984diamantopoulosΑυτό που ακολουθεί είναι ένα ιστορικό βίντεο από εκπομπή που προβαλλόταν στην ελληνική τηλεόραση στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Προφανώς και προβλήθηκε στην ΕΡΤ αφού η ιδιωτική τηλεόραση έκανε μερικά χρόνια μετά την εμφάνισή της. Ο τίτλος της εκπομπής ήταν Μικρά Πορτραίτα και είχε τιμώμενα πρόσωπα ανθρώπους κυρίως από τον καλλιτεχνικό χώρο που τις περισσότερες φορές αυτοπαρουσιαζόταν. Εκτός των άλλων η εκπομπή είχε κάνει “Μικρά πορτραίτα" στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, την Μαργαρίτα Ζορμπαλά, τον Στράτο Διονυσίου και πολλούς άλλους.





Φωτογραφία: Ντίνος Διαμαντόπουλος, 1984 για το δίσκο μεταμορφώσεις

Το βίντεο αυτό μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για το πώς έβλεπε η Τάνια Τσανακλίδου τις παραστάσεις και το τι σημαίνει τέχνη και καλλιτέχνης. Χαρακτηριστικά προς το τέλος του συγκινητικού αν μη τι άλλο βίντεο και με το τραγούδι Αντίο δρόμοι του Βερολίνου να συνοδεύει τα λόγια της αναφέρει:
«Κάθε φορά που μια παράσταση τελειώνει βλέπεις γεμάτος θλίψη το άσκοπο και το γελοίο της μοναξιάς που έχεις διαλέξει. Και η νύχτα σε περιμένει έξω από το καμαρίνι γεμάτη υποσχέσεις φόβου και εγκατάληψης»
Μάλιστα στο επεισόδιο ακούγονται και τραγούδια από την Τσανακλίδου που δεν συμπεριέλαβε ποτέ στην προσωπική της δισκογραφία.



Πηγή : http://www.musicpaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου