Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Βίντεο: Μια γενιά εξαρτημένη από τα social media

Δείτε το μικρού μήκους animation για την εξάρτηση μας από το διαδίκτυο και τα social media (Vid)
Η ταινία "The Social Media Generation", του Shoukei Tam, αφηγείται την εξάρτηση του δυτικού κόσμου από τα social media.
Το animation μικρού μήκους βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ του Μarc Μarοn και επικεντρώνεται στο πώς η νέα γενιά ζει μια δεύτερη ζωή στην ψηφιακή πραγματικότητα σε βαθμό που δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την "cyber ταυτότητα" της.
FoMO: Fear Of Missing Out. Το σύνδρομο των social media
 
Την ίδια ώρα σε όλο τον πλανήτη, το ακρώνυμο FoMO φαίνεται πως μεταδίδεται όλο και περισσότερο από στόμα σε στόμα ή πιο σωστά από iphone σε ipad και πάει λέγοντας, ενώ αποτελεί το σύνδρομο της νέας, ψηφιακής εποχής.
Ο ορισμός των New York times, "Ο φόβος μην χάσεις το τι συμβαίνει", είναι εύστοχος και συνάμα τρομακτικός.
Συγκεκριμένα, ως "FoMO" χαρακτηρίζεται από τους ψυχολόγους ως το σύνδρομο κατά το οποίο ο χρήστης κατακλύζεται από τον φόβο μήπως χάσει κάτι ενδιαφέρον που κάνουν οι άλλοι και για το λόγο αυτό παραμένει συνεχώς συνδεδεμένος.
Ο Dr Andy Przybylski του πανεπιστημίου του Essex, επισημαίνει πως το φαινόμενο του FoMO δεν είναι κάτι νέο αλλά η σύγχρονη τεχνολογία και τα social media μας προσφέρουν ένα "παράθυρο" στις ζωές των άλλων με έναν τρόπο που δεν έχουμε δει ποτέ άλλοτε.

 
Ο ίδιος, δημιούργησε ένα τεστ που αποτελείται από 17 ερωτήσεις κλειστού τύπου και με την υποβολή των απαντήσεων γνωστοποιεί στον ενδιαφερόμενο σε ποιο από τα 3 επίπεδα του FoMO (χαμηλό, μεσαίο, υψηλό) κατατάσσεται.
alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου