Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Νεκρό από τροχαίο μικρό αρκουδάκι

Το μικρό αρκουδάκι μεταφέρθηκε χθες το πρωί στον κτηνιατρικό σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και στη συνέχεια θάφτηκε από το δασαρχείο της περιοχής Για ώρες μια μεγαλόσωμη αρκούδα τα ξημερώματα των Χριστουγέννων είχε σταθεί στην άκρη του δρόμου, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, (Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής), κοντά στο Βογατσικό και φώναζε γοερά το μικρό της, το οποίο όμως κείτονταν λίγα μέτρα μακριά, θανάσιμα τραυματισμένο από διερχόμενο ΙΧ. 

Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που κινούνταν στον δρόμο, είδε μία αρκούδα με τα δύο μικρά της να διασχίζουν τον δρόμο. Στην προσπάθειά του να αποφύγει τα ζώα, έκανε έναν ελιγμό, από τον οποίο γλίτωσε η μητέρα με το ένα μικρό της, όχι όμως και το δεύτερο, που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε.
Αυτόπτες μάρτυρες είδαν το μικρό αρκουδάκι που σώθηκε, να φεύγει τρομαγμένο, ενώ η μητέρα έμεινε στο σημείο και φώναζε το δεύτερο μικρό της.Απογοητευμένη, ώρες αργότερα, όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, έσκυψε το κεφάλι και χάθηκε στο δάσος, για να βρει το άλλο μικρό της, που αναζήτησε καταφύγιο κατατρομαγμένο, σε ασφαλές σημείο.
ΤραύματαΗ κτηνίατρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», που έσπευσε στο σημείο του τροχαίου δυστυχήματος, διαπίστωσε πως το αρκουδάκι ήταν νεκρό. Η νεκροψία έδειξε πως επρόκειτο για μία νεαρή, αρσενική αρκούδα, ηλικίας μόλις 1 έτους, και βάρους 30 κιλών.
Είχε τραυματιστεί θανάσιμα στην κοιλιά, ήταν σπασμένη η λεκάνη της, είχε αποκολληθεί το πίσω πόδι της και ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Χθες το πρωί μεταφέρθηκε στον κτηνιατρικό σταθμό του «Αρκτούρου» και στη συνέχεια θάφτηκε από το δασαρχείο της περιοχής.
Τα μικρά αρκουδάκια βρίσκονται δίπλα στη μητέρα τους τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, πολλά από αυτά όμως δεν την αποχωρίζονται παρά μόνο όταν μεγαλώσουν αρκετά και αναζητήσουν ταίρι για να ζευγαρώσουν.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου